Hledáte velmi jednoduché cukroví na poslední chvíli? Vybrali jsme pro vás 6 druhů pečených dobrot, které nezklamou
Něco rychlého a snadného se hodí vždy. Vybrali jsme šest druhů jednoduchého cukroví, které nám příliš času nezabere, a přitom výborně chutná. Vybrané cukroví má ještě jednu společnou vlastnost - je nenáročné na formování, proto potěší i ty, které nebaví modelovat drobné úhledné kousky.
Pokud máme málo času, nebo nás pečení nebaví, ale přesto bychom rádi připravili něco na mlsání, můžeme zkusit na přípravu snadné cukroví z našeho výběru. Přestože nedá mnoho práce, na talíři bude vypadat dobře a má příjemnou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1
Burisonové kuličky
Jednoduché nepečené cukroví je nenáročné na suroviny i na přípravu. Potřebujeme pouze cukr, kondenzované mléko, máslo a burisony. Z cukru připravíme karamel, přidáme máslo a mléko, a po odstavení přisypeme burisony. Po chvíli začneme tvarovat kuličky, které vkládáme do malých papírových košíčků.
2
Hromádky z kukuřičných lupínků
Na toto cukroví potřebujeme cukr a med, máslo, vlašské ořechy, čokoládu a hlavně hodně kukuřičných lupínků. Med, cukr, máslo a čokoládu rozpustíme, přidáme ořechy a nakonec lupínky. Ještě zahorka tvoříme hromádky, které vkládáme do papírových košíčků.
3
Marokánky - měkké a vláčné
Suroviny na oblíbené placičky z kandovaného ovoce a ořechů nejprve zvolna vaříme a po vychladnutí z nich tvoříme placičky, které upečeme na plechu. Hotové marokánky potíráme z jedné strany čokoládou.
4
Jablečné hromádky
Připravíme si jablečné těsto, které dochutíme citronovou kůrou a šťávou, a přisladíme rozinkami a vanilkou, tvoříme z něho lžící malé hromádky na plech s pečicím papírem. Po upečení hromádky pocukrujeme nebo pocákáme čokoládovou polevou.
5
Vločkové sušenky
Připravíme si těsto z ovesných vloček, ořechů, cukru, másla a vejce. Přidáme rozinky, brusinky, případně ovoce naložené v rumu. Z těsta tvoříme placičky, které upravíme vidličkou. Pečeme dozlatova, můžeme ještě dozdobit rozpuštěnou čokoládou.
6
Nejjednodušší kokosky
Na závěr stojí za povšimnutí nejjednodušší kokosky. Potřebujeme na ně pouze strouhaný kokos, cukr moučku a dvě vejce. Po smíchání z těsta tvoříme malé hromádky, které klademe na plech a pečeme do růžova.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbené kokosky můžeme na plech tvarovat několika způsoby. Poradíme tři postupy, které jsou rychlé a snadné
Domácí vánoční Salko: Je skvělé jako základ likérů, uplatní se do krémů i pro výrobu fantastických Rafaello kuliček
Jak si připravit doma kandované ovoce. Je to oblíbená sváteční pochoutka i milý dárek
Komentáře