Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kondenzované mléko Salko běžně koupíme v obchodě nebo si jednoduše uvaříme domácí. Má lahodnou sladkou chuť a hustou konzistenci. Salko využijeme do vaječných likérů, kokosek, laskonek i nepečeného cukroví.

Slazené kondenzované mléko je oblíbenou a často nepostradatelnou surovinou při vánočním pečení. Snadno si můžeme připravit domácí Salko, a to pouze ze tří surovin. Delším povařením získáme karamelové Salko, které je po vyšlehání s máslem fantastickým krémem do plněného cukroví. 

Pečené cukroví ze Salka

Salko funguje v těstě jako sladká a pojící ingredience. Výborně se hodí do oblíbených kokosek. Stačí přidat pouze strouhaný kokos a cukroví je během chvilky hotové. Pokud patříte k milovníkům medovníku, vyzkoušejte lahodné medovníkové kuličky z karamelového Salka. 

Plněné cukroví ze Salka

Salko se hodí jako náplň do oblíbených vosích hnízd a plněných ořechů. Uvařením Salko zkaramelizujeme a získáme základ na luxusní karamelový krém, který používáme do laskonek, plněných trubiček, rohlíčků, košíčkůoplatků

Vánoční likéry ze Salka

Stejně jako cukroví, i jemný a smetanový vaječný likér vonící vanilkou k Vánocům neodmyslitelně patří. Jeho příprava ze Salka je jednoduchá a zároveň je doma připravený likér skvělým jedlým dárkem. Mimo tradiční vanilkovou příchuť jsou oblíbené také příchutě kávové a karamelové

Nepečené cukroví ze Salka

Nepečené cukroví je připravené během chvilky a s minimem úsilí. Mezi nejoblíbenější druhy patří kuličky, které mají mnoho variací. Ze Salka připravíme známé kokosové raffaelo, rumové či piškotové kuličky, krásně vypadající roládky a košíčky plné oříšků zvané šuhajdy

Připravte si nejjednodušší a opravdu návykové nepečené raffaelo kuličky ze Salka a strouhaného kokosu. Do každé kuličky ukryjeme oloupanou mandli. Celý postup zhlédnete v našem videonávodu:

Komentáře

Další tipy a triky