Vánoční cukroví ze Salka: Inspirujte se naším výběrem z nejoblíbenějších receptů
Kondenzované mléko Salko běžně koupíme v obchodě nebo si jednoduše uvaříme domácí. Má lahodnou sladkou chuť a hustou konzistenci. Salko využijeme do vaječných likérů, kokosek, laskonek i nepečeného cukroví.
Slazené kondenzované mléko je oblíbenou a často nepostradatelnou surovinou při vánočním pečení. Snadno si můžeme připravit domácí Salko, a to pouze ze tří surovin. Delším povařením získáme karamelové Salko, které je po vyšlehání s máslem fantastickým krémem do plněného cukroví.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pečené cukroví ze Salka
Salko funguje v těstě jako sladká a pojící ingredience. Výborně se hodí do oblíbených kokosek. Stačí přidat pouze strouhaný kokos a cukroví je během chvilky hotové. Pokud patříte k milovníkům medovníku, vyzkoušejte lahodné medovníkové kuličky z karamelového Salka.
Plněné cukroví ze Salka
Salko se hodí jako náplň do oblíbených vosích hnízd a plněných ořechů. Uvařením Salko zkaramelizujeme a získáme základ na luxusní karamelový krém, který používáme do laskonek, plněných trubiček, rohlíčků, košíčků a oplatků.
Vánoční likéry ze Salka
Stejně jako cukroví, i jemný a smetanový vaječný likér vonící vanilkou k Vánocům neodmyslitelně patří. Jeho příprava ze Salka je jednoduchá a zároveň je doma připravený likér skvělým jedlým dárkem. Mimo tradiční vanilkovou příchuť jsou oblíbené také příchutě kávové a karamelové.
Nepečené cukroví ze Salka
Nepečené cukroví je připravené během chvilky a s minimem úsilí. Mezi nejoblíbenější druhy patří kuličky, které mají mnoho variací. Ze Salka připravíme známé kokosové raffaelo, rumové či piškotové kuličky, krásně vypadající roládky a košíčky plné oříšků zvané šuhajdy.
Komentáře