Co je cukrový rozvar: Poradíme vám, k čemu se používá
Cukrový rozvar je nedílnou součástí cukrářských výrobků. Bílkový sníh se zašlehaným rozvarem zůstane pevný a během krátké doby nezvodnatí, což je nežádoucí například u plněných kremrolí nebo bílkovo-máslového krému.
Cukrový rozvar na zpevnění bílkového sněhu připravujeme z krupicového cukru a vody. Pokud máme teploměr, použijeme ho k měření teploty sirupu - pokud ne, musíme rozvar vyzkoušet pomocí drátěného očka.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit cukrový rozvar
Připravíme si stejné množství vody a cukru (například 1 hrnek) a drátek s očkem:
- Vodu s krupicovým cukrem dáme do kastrolku svařit na 115–120 °C.
- Když se voda přestane vařit a jen drobně perlí, ponoříme do ní očko z drátu.
- Do cukrové blanky v očku foukneme - když odlétnou bublinky, rozvar je hotový.
- Ještě horký rozvar zašleháme do sněhu z bílků.
Pokud se bojíme přípravy cukrového rozvaru, můžeme vyzkoušet šlehání bílků nad parou, ve vodní lázni:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak péct sněhové cukroví? Je třeba dodržet několik zásad, aby se nám povedlo. Základem je dobře ušlehaný sníh
Jak ušlehat sníh nad párou? Video poradí s jednoduchým postupem a díky pevnému sněhu budou naše pusinky i kokosky ještě lepší
5 nejčastějších chyb při šlehání sněhu z bílků aneb proč se vám nedařilo
Komentáře