Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí maso: Poradíme, jak ho zpracovat a na co se nevíce hodí
Zdroj: Freepic.com

Daněk původně pochází z oblasti Malé Asie. Odtud byl dovezen do Evropy jako okrasná zvěř a byl chován jen v oborách. Postupem času se ale rozšířil do našich lesů a my si díky tomu můžeme pochutnat na jeho mase.

Dančí maso je podobné tomu jelenímu, má však výraznější chuť a vůni zvěřiny. I barvou je výraznější, maso je tmavě červenohnědé. Stejně jako ostatní zvěřina se řadí mezi dietní masa, i když oproti jelenovi má o něco více tuku.

Jednotlivé druhy dančího masa a jejich využití

Protože je dančí maso o něco tučnější, nevysušuje se tak rychle jako jiná zvěřina.

Pro inspiraci se můžete podívat na náš videorecept na guláš nebo si projít recepty na zpracování dančího masa.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky