Desatero rad na téma kuře na paprice: Odpovědi na nejčastější otázky
Kuře na paprice je díky jemné smetanové chuti oblíbeným pokrmem nejen mezi těmi nejmenšími strávníky. Pokud se ho snad chystáte připravovat poprvé, nebo ho chcete udělat lehce jinak než obvykle, pokračujte ve čtení.
Ačkoliv se recept na oblíbené kuře na paprice většinou řadí do kategorie „snadné“, mohou při jeho přípravě vyvstat některé otázky. My jsme proto vybrali 10 velmi častých otázek, které ohledně kuřete na paprice vyhledáváte, a sepsali jsme na ně odpovědi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Jaké ingredience jsou potřeba na kuře na paprice
- Jak se dělá kuře na paprice
- Jak dlouho se kuře na paprice vaří
- Jak dlouho vařit kuře na paprice v tlakovém hrnci
- Jak připravit kuře na paprice v pomalém hrnci
- Jak nejlépe zahustit kuře na paprice
- Jakou přílohu je nejlepší podávat ke kuřeti na paprice
- Jak zahustit kuře na paprice bez mouky
- Jak dochutit omáčku ke kuřeti na paprice
- Jak ohřát kuře na paprice
1
Jaké ingredience jsou potřeba na kuře na paprice
Kuře na paprice se samozřejmě neobejde bez kuřecího masa, nakrájené cibule, tuku, mleté sladké papriky, soli, pepře, bobkového listu a vývaru či vody. V základním receptu pak najdete také hladkou mouku na zahuštění a smetanu, výborné kuře na paprice však připravíte i bez těchto surovin.
2
Jak se dělá kuře na paprice
K zesklovatělé cibuli v hrnci se přidá kuřecí maso, které se zasype mletou paprikou. Do hrnce se přilije voda nebo vývar a vaří se do změknutí masa. Poté se maso vyjme, omáčka se zahustí, zjemní smetanou a ještě se provaří. Následně se maso do omáčky vrátí, prohřeje a může se servírovat s přílohou.
3
Jak dlouho se kuře na paprice vaří
Kuřecí maso se vaří do té doby, než půjde lehce oddělit od kosti. Vařit je možné ale i maso bez kosti, v tomto případě se kuřecí vaří, dokud nebude měkké. Prsa bez kosti se budou vařit zhruba 30 minut, maso s kostí můžete táhnout na mírném plameni až dvě hodiny.
4
Jak dlouho vařit kuře na paprice v tlakovém hrnci
Doba vaření kuřecího masa v tlakovém hrnci se díky vyšší teplotě mnohonásobně zkracuje, v porovnání s vařením v hrnci klasickém. Vykostěná kuřecí prsa budou uvařená za asi 15 minut, maso s kostí v tlakovém hrnci nechte zhruba půl hodiny.
5
Jak připravit kuře na paprice v pomalém hrnci
V případě, že váš pomalý hrnec umožňuje používat nádobu i na plotně, osmahněte v ní kuře i cibulku. Pokud ne, cibuli a maso přidejte do hrnce již osmahnuté. Zvolte program high, případně II. stupeň, a nastavte dobu vaření na 3,5 hodiny. Po zahuštění nechte omáčku ještě půl hodiny provařit.
6
Jak nejlépe zahustit kuře na paprice
Kuře na paprice se nejčastěji zahušťuje záklechtkou. Ta se připravuje tak, že se mouka rozmíchá v malém množství tekutiny a jednoduše se nalije do omáčky. Další a lehce pracnější možností je světlá jíška. Po zahuštění je nutné omáčku ještě povařit.
7
Jakou přílohu je nejlepší podávat ke kuřeti na paprice
Mezi nejoblíbenější přílohy ke kuřeti na paprice se řadí těstoviny a kynuté knedlíky. Místo klasických těstovin ale můžete vyzkoušet například kuskus nebo bulgur, a kynuté knedlíky zkusit vyměnit za celozrnné. Někomu ale omáčka nejvíce chutná s noky nebo rýží.
8
Jak zahustit kuře na paprice bez mouky
Místo mouky můžete omáčku zahustit bramborovým nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným v malém množství vody. Na zahušťování se také skvěle hodí rozmixovaná zelenina, a to například mrkev či dýně, omáčku ale dokáží zahustit i rozmačkané bílé fazole.
9
Jak dochutit omáčku ke kuřeti na paprice
V omáčce nesmí chybět mletá sladká paprika, ale pokud máte rádi ostřejší pokrmy, můžete ji namíchat spolu s paprikou pálivou. Chuť omáčce dodává i sůl, pepř a bobkový list. V některých receptech najdete také nové koření, na zjemnění se přidává smetana.
10
Jak ohřát kuře na paprice
Nejpohodlnější způsob ohřátí jakéhokoliv pokrmu je samozřejmě v mikrovlnné troubě. Nezapomeňte však omáčku v průběhu ohřívání promíchat, aby se prohřála rovnoměrně. Jde to však i bez mikrovlnné trouby, když omáčku ohřejete v kastrůlku na sporáku a knedlíky, těstoviny či rýži v napařovacím hrnci.
Pokud se chystáte kuře na paprice připravovat poprvé, určitě vám přijde vhod následující videorecept. Podle něj tento oblíbený pokrm našich babiček zvládnete snadno a to pouze za použití jediného hrnce.
Komentáře