Desatero rad na téma servírování chlebíčků a jednohubek: Připravte vše chutně a lákavě
Vánoční svátky i Silvestr jsou spojeny s přípravou pohoštění pro rodinu a přátele. Chlebíčky či jednohubky jsou velmi jednoduché na přípravu a můžeme je dozdobit různými způsoby, aby vypadaly opravdu famózně a lákavě.
Chlebíčky i jednohubky jsou nejznámější studené pohoštění, které připravujeme při slavnostních příležitostech. Chlebíčky připravujeme především tak, aby lahodily našemu oku, proto pro vás máme desatero rad, jak jednoduše zdobit chlebíčky různými způsoby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1
Čím mažeme chlebíčky?
Chlebíčky obvykle mažeme máslem, na které můžeme přidat také kapku hořčice, dále různými druhy pomazánek, bramborovým nebo vlašským salátem. Pomazánky mohou být jemné, pikantní, zeleninové, sýrové či šunkové.
2
Jak skládat na chlebíčky šunku
Šunku bychom měli mít vždy nakrájenou na tenké plátky, lépe pak drží požadovaný tvar. Šunku potom stačí jednoduše zvlnit, prohnout a uložit na veku. Případně můžeme plátek stočit do kornoutku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
3
Jak skládat na chlebíčky suchý salám
Velmi efektně vypadá na chlebíčku suchý salám, ze kterého můžeme poskládat růžičky. Salám stačí jednoduše naříznout do poloviny kolečka a složit dohromady. Tímto způsobem seskládáme vedle sebe 2–3 růžičky.
4
Jak skládat na chlebíčky sýr
Sýr kupujeme tence krájený a pro snadné tvarování ho necháme před skládáním mírně změknout při pokojové teplotě. Plátky sýra skládáme podobně jako šunku do kornoutku nebo každý plátek jemně zvlníme. Z plátků můžeme také vykrajovat různé tvary menšími vykrajovátky - vždy podle příležitosti, na kterou pohoštění připravujeme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
5
Jak zdobit rybí chlebíčky
Velmi oblíbené jsou rybí chlebíčky, které nejčastěji zdobíme plátkem uzeného lososa nebo luxusním kaviárem. Uzeného lososa nejčastěji stáčíme do kornoutku nebo pouze navlníme, avšak musí být krájený na tenké plátky.
6
Jak zdobit chlebíčky vejcem
Na klasické chlebíčky patří především vařená vajíčka. Vajíčko můžeme krájet pomocí kráječe na rovnoměrná kolečka nebo také vykrajovat vykrajovátky různé tvary. Často se krájí i na čtvrtiny.
7
Jak zdobit chlebíčky okurkami
Další častou surovinou na zdobení chlebíčků jsou sterilované okurky. Menší okurku rozřízneme na polovinu, a každou půlku okurky nařežeme na tenké proužky zhruba půl centimetru od okraje. Podrobnou ukázku zdobení chlebíčků najdete zde.
8
Jak zdobit chlebíčky čerstvou zeleninou
Chlebíčky můžeme báječně dozdobit krásně barevnou čerstvou zeleninou, příkladem jsou např. rajčata, papriky, mrkev nebo avokádo. Také můžeme nožíkem vyřezat z ředkviček famózní ozdoby ke zdobení.
9
Jak zdobit chlebíčky majonézou
Chlebíčky často doplňujeme ještě přelivem z majonézy. Pomocí cukrářské zdobičky můžeme velmi jednoduše a přitom ozdobně přidat na chlebíček kapku oblíbené pomazánky. Vypadá to krásně, mnohem lépe než při zdobení pouze za pomoci lžičky.
10
Jak zdobit chlebíčky bylinkami
Na každém chlebíčku by na závěr neměla chybět zelená ozdoba jako kontrast. Pro tento účel využíváme bylinky jako je petrželka, rukola, listy bazalky, nasekaná pažitka nebo její snítka.
Konec roku se blíží a my vám přinášíme inspiraci na dokonalé chlebíčky s pomazánkou z vařených brambor, kterou si můžete připravit podle názorného videoreceptu. Jakou pomazánku na chlebíčky nejčastěji připravujete? Podělte se o své tipy s námi do komentáře.
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Komentáře