Domácí dětské přesnídávky: Uchovejte zdravou chuť podzimu ve skleničce
Období podzimu je velmi bohaté na ovoce, jako jsou jablka a hrušky. Pokud jich máte na stromech velkou úrodu, poradíme vám, jak si z nich připravit zdravé přesnídávky pro děti. Tyto výrobky nebudou obsahovat sladidla ani jiné zbytečné látky navíc.
Připravit si domácí přesnídávku, to není vůbec složité. Na podzim jsou jablka a hrušky velmi dobře dostupné, tak proč je nevyužít. Domácí zavařování vám ušetří peníze a zároveň víte, co sklenička zavařeniny obsahuje. To je u dětských jídel obzvlášť ceněné. A nejmenší děti tyto přesnídávky milují.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Univerzální přesnídávka v šesti krocích
Při výrobě dětské přesnídávky stačí dodržet pouze několik kroků a dobrota je na světě. Nenechte se zmást jejím názvem, jistě si na ní pochutnáte i vy, dospělí.
- Nejprve je nutné očistit ovoce. Použít můžete i ovoce opadané ze stromů. Nedoporučujeme však ovoce nahnilé - i přesto, že byste špatnou část vyřízli, nezbavíte se škodlivých látek v ovoci již obsažených.
- Do přesnídávky můžete použít jablka nebo rovnou kombinaci jablka-hrušky. Na základní dávku budete potřebovat 5 kg ovoce.
- Pokrájené ovoce, které jste zbavili jádřinců, zalijte 2 litry vody a vařte do změknutí. Poté vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Přesnídávku můžete dosladit cukrem. Na 5 kg ovoce lze použít 350 g cukru. Opět vše přiveďte k varu.
- Do této směsi přimíchejte 3 vanilkové pudinky, které jste rozmíchali v 0,5 l vody. Vše ještě jednou řádně převařte.
- Následně přesnídávku přelijte do menších skleniček a 25 minut sterilizujte.
Nebojte se kombinací
Určitě nic nezkazíte, pokud vyzkoušíte i různé kombinace ovoce i zeleniny. Mezi osvědčená spojení bezpochyby patří jablko s mrkví, jablko-dýně-pomeranč, jablko s broskví nebo jablko-banán. Děláte si přesnídávky doma i vy? Jaké kombinace máte nejraději?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit dokonalý švestkový kompot, který oceníte hlavně v zimě při pečení koláčů či bublanin
Komentáře