Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nikdo neví všechno a kdo se neptá, nic se nedozví. Rádi odpovídáme začátečníkům ve vaření a pečení, protože i zkušení kdysi nějak začínali. Velikonoční nádivka je velká dobrota a odhadnout množství surovin v tomto případě není nijak složité. Nevěříte?

Množství nádivky závisí od počtu strávníků. Ale tím, že ji můžete jíst i studenou a více dní po sobě, nehrozí, že by se musela vyhodit. Pokud je tedy udělaná správně. Připravte nádivku podle spolehlivého receptu tak, abyste všechno zužitkovali.

Kolik rohlíků na nádivku

Obecně možno poradit, abyste na osobu počítali s 1,5–2 rohlíky. Na celý plech se dělá nádivka z 10 rohlíků, 10 vajec (může být méně) a asi 500 g vařeného masa.  Pokud máte menší pekáček, bude hlavička jen o trochu vyšší než z plechu na pečení. Můžete také zmenšit množství na polovinu.

Přípravu velikonoční nádivky můžete nastudovat i z našeho názorného videoreceptu, který vás postupem s lehkostí provede. Přejeme, ať se vám podaří.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli