Velikonoční nádivka je báječná dobrota, do které zužitkujete i starší rohlíky
Nikdo neví všechno a kdo se neptá, nic se nedozví. Rádi odpovídáme začátečníkům ve vaření a pečení, protože i zkušení kdysi nějak začínali. Velikonoční nádivka je velká dobrota a odhadnout množství surovin v tomto případě není nijak složité. Nevěříte?
Množství nádivky závisí od počtu strávníků. Ale tím, že ji můžete jíst i studenou a více dní po sobě, nehrozí, že by se musela vyhodit. Pokud je tedy udělaná správně. Připravte nádivku podle spolehlivého receptu tak, abyste všechno zužitkovali.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kolik rohlíků na nádivku
Obecně možno poradit, abyste na osobu počítali s 1,5–2 rohlíky. Na celý plech se dělá nádivka z 10 rohlíků, 10 vajec (může být méně) a asi 500 g vařeného masa. Pokud máte menší pekáček, bude hlavička jen o trochu vyšší než z plechu na pečení. Můžete také zmenšit množství na polovinu.
Přípravu velikonoční nádivky můžete nastudovat i z našeho názorného videoreceptu, který vás postupem s lehkostí provede. Přejeme, ať se vám podaří.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře