Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dresinky dodají grilovanému masu i zelenině svěžest, šťavnatost i chuť. S pomocí jednoduchých surovin vytvoříte omáčky, které doplní i zvýrazní lahodnost každého sousta. V článku najdete tipy na ty nejchutnější varianty.

Grilování patří k oblíbeným letním rituálům - spojuje chuť dokonale opečeného masa a pohodovou atmosféru s přáteli. Aby byly grilované pokrmy opravdu nezapomenutelné, nestačí jen kvalitní maso, ale také správně zvolený dresink. Jemný jogurtový, pikantní česnekový nebo sladkokyselý medový - každý dodá grilovanému jídlu jiný charakter.

Domácí dresinky na grilované maso

Ať už připravujete kuřecí špízy, zeleninu, ryby nebo hovězí steak, dobře zvolená omáčka umocní jejich chuť a podtrhne celý pokrm, který si hosté zapamatují.

  • Spojení bílého jogurtu s česnekem, citrónem a čerstvými bylinkami vytvoří lehký a osvěžující dip. Skvěle doplní kuřecí maso, grilované brambory nebo zeleninové špízy. Díky jemnosti nezastíní chuť použitých surovin, ale přirozeně ji podpoří.
  • Klasikou, která nikdy nezklame, je kombinace zakysané smetany, prolisovaného česneku, soli a pepře. Hodí ke steaku, grilovaným žebrům i uzeninám. Smetana zjemní ostrý česnek a vznikne krémová omáčka s plnou chutí.
  • Med a hořčice tvoří harmonické duo, které oceníte zejména k drůbeži nebo vepřovému masu. Když přidáte kapku citrónu a olivový olej, získáte dresink s příjemnou sladkokyselou chutí a lehkou pikantností.
  • Salsa z rajčat, cibule, chilli papriček a limetkové šťávy osvěží každý grilovaný pokrm. Hodí se především k hovězím steakům nebo k pečeným kukuřičným klasům. Můžete ji připravit jemnější i pálivější, podle chuti.

Dresinky nejsou jen doplňkem, jsou prostředkem k dokonalému zážitku z grilování. Mění obyčejný špíz v kulinářský zážitek, dodávají masům šťavnatost a zelenině šmrnc. Díky nim můžete snadno obměňovat chutě a nikdy se nebudete nudit. 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli