Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zmrzliny jsou evergreenem každého léta. Jsou však chvíle, kdy se hodí rychle sáhnout do mrazáku pro nanuk. To není vůbec žádný problém, protože jejich příprava je otázkou chvilky. Stačí se rozhodnout pro příchuť.

Připravit si doma nanuky není žádná věda. V dnešní době se dá vybrat z mnoha dostupných tvarů a materiálů nanukových formiček. Osvědčeným materiálem je silikon, ze kterého jdou nanuky jednoduše vyjmout a jsou také dobře skladné.

Ovocné nanuky

Čistě ovocné nanuky jsou tou nejlepší volbou pro malé děti. K ovoci lze přidat vodu nebo minerálku, ale můžete použít jen ovoce. Pokud byste chtěli nanuky dosladit, cukr lze nahradit některým z přírodních sirupů, např. datlovým.

Nanuky s jogurtem nebo smetanou

Ovocné nanuky s podílem smetany nebo jogurtu jsou oblíbené pro svou jemnou chuť a přitom dokonalé osvěžení. Po jejich ztuhnutí v mrazáku je můžete polít čokoládovou polevou a ozdobit cukrovým posypem. Poté je nechte znovu ztuhnout.

Tvarohové nanuky

Tvaroh je zdravou a sytou ingrediencí. V případě, že to nepřeženete s množstvím cukru, podaří se vám zdravá varianta klasických nanuků. Tvaroh se nejlépe kombinuje s ovocem a čokoládou, každopádně fantazii se meze nekladou.

Čokoládové nanuky

Ať už se jedná o kousky či hoblinky přímo v nanuku nebo o jeho polevu, čokoládou potěšíte mnoho malých i velkých mlsounů. Křupavá čokoláda nanukům dodává kouzlo a podtrhuje jejich chuť. Máte ji raději uvnitř nebo jako polevu?

Nanuky při intoleranci i sportu

Nesmíme zapomínat ani na ty, kteří mají jakékoliv omezení. Ať už máte intoleranci laktózy nebo si jen hlídáte svou štíhlou linii, nemusíte se nanukům zcela vyhýbat. Připravte si nanuk přesně na míru a užívejte si letní osvěžení spolu s ostatními.

Nanuky s kávou

Jste milovníci kávy ve všech možných podobách? Pak vás určitě potěšíme kávovými nanuky. V kombinaci s tvarohem, se smetanou ke šlehání (nebo zakysanou) jsou opravdovou lahůdkou. Vyzkoušíte je podle následujících receptů?

K výrobě nanuků není potřeba pořizovat formy ani dřívka. Postačí vám vymyté kelímky od jogurtů, do kterých po naplnění zapíchnete plastovou lžičku. Přípravou jahodové zmrzliny, kterou lze použít také na nanuky, vás provede videorecept:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky