Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádherně obložená bageta, kterou sníte očima? Tak přesně takovou si s námi pojďte připravit. Skvěle si na ni pochutnáte doma v průběhu celého dne, ale také si ji můžete zabalit jako svačinku do práce či na cesty.

Obložené bagety se pomalu ale jistě stávají hitem dnešní moderní doby - krásně obloženou bagetu koupíte v bistrech, pekárnách ale i v automatech. Není nad doma připravenou bagetu, kterou si naplníte a dozdobíte podle své chuti a fantazie. Skvěle se hodí jako vydatná snídaně nebo svačinka, vychutnat si ji můžete během celého dne, kdykoliv na ni dostanete chuť. 

Příprava domácí obložené bagety

Ukážeme vám hned tři možnosti, jak bagety připravit.

Bageta s bazalkovým pestem, mozzarellou, rajčetem, bazalkou a polníčkem:

  1.  Nejdříve si nakrájejte mozzarellu a rajčata na plátky
  2. Bagetu uprostřed rozkrojte na dvě části.
  3. Obě části bagety nejprve potřete bazalkovým pestem a pak začněte střídavě skládat plátky mozzarelly a rajčat.
  4. Nakonec přidejte lístky čerstvé bazalky a polníčku, poté bagetu přiklopte. 

Bageta s pomazánkou, vejci, šunkou, sýrem, rajčaty, majonézou a salátem:

  1. Připravenou bagetu si rozdělte na poloviny a potřete je pomazánkovým máslem nebo oblíbenou pomazánkou.
  2. Vejce nakrájejte v kráječi na kolečka.
  3. Naskládejte plátky šunky, sýru a rajčat, přidejte také majonézu podle chuti.
  4. Nezapomeňte ještě na lístky zeleného salátu a vejce, poté bagetu přiklopte.

Bageta s barbeque omáčkou, trhaným vepřovým masem, okurkou a zelím:

  1. Bagetu rozkrojte a potřete barbeque omáčkou.
  2. Přidejte plátky kyselé okurky, trhané vepřové maso, salát ze zelí a mrkve.
  3. Nakonec vše doplňte majonézou

Přejeme dobrou chuť.

Budeme rádi, když nám napíšete, jakou bagetu jste si připravili a jak vám chutnala

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky