Domácí ovocné želé bonbóny: Jak připravit zdravé mlsání pro děti
Pokud i vy patříte mezi zastánce zdravého mlsání u dětí, určitě byste neměli dnešní článek přehlédnout. Dozvíte se v něm jak vyrobit zdravé domácí gumové bonbóny, které se nemusíte bát nabídnout i nejmenším dětem.
Gumoví medvídci jsou oblíbené mlsání napříč generacemi. Nejvíce je však ocení hlavně děti. V kupovaných je vysoký obsah cukru, ale pokud si vyrobíte želé bonbóny doma, jeho množství si můžete regulovat sami. S výrobou vám mohou pomoci větší děti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na domácí gumové bonbóny
Na jednu dávku ovocných želé bonbonů budete potřebovat: 90 g ovocné šťávy (džusu), 10 g krupicového cukru (upravit můžete podle své chuti a zvyklostí) a 9 g sypké živočišné želatiny.
- Do ovocné šťávy přidáme cukr, ale můžete ho vynechat. Vmícháme želatinu, kterou necháme zhruba 20–30 minut nabobtnat.
- Pak na velmi mírném příkonu tepla zahříváme a stále mícháme, až do úplného rozpuštění želatiny. Nepřekročíme ale teplotu 55–60 °C. Rozhodně směs nesmí projít varem, jinak by želatina neztuhla. Můžeme rozpouštět i ve vodní lázni.
- Směs nalijeme do silikonové formy určené na výrobu domácích bonbonů.
- Naplněnou formu vložíme do chladničky a bonbony necháme ztuhnout.
Pak je z formy vyjmeme, jde to velice lehce. - Skladujeme v uzavřené dóze v chladničce. Pamatujte, že bonbony jsou určeny k rychlé spotřebě, proto je v lednici nemějte déle jak 2 dny.
- TIP: Pokud nemáte silikonovou formu na bonbóny, můžete použít i silikonovou formu na pralinky, ale protože je větší, naplňte ji jen do poloviny.
Kinder mléčný řez trochu zdravěji
Pokud máte doma děti, jistě znáte i Kinder mléčný řez. Tuto oblíbenou pochutinu můžete dětem vyrobit sami doma. Domácí kinder řezy vyjdou levněji a množství cukru v nich si určíte sami. S jejich přípravou vám pomůže náš video-recept.
Máte i vy nějaký tip na zdravé mlsání pro děti? Budeme rádi, když se o něj s námi podělíte v komentáři pod článkem.
Komentáře
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit ovocný sorbet. Letní osvěžení podle nejlepších receptů nám zpříjemní horké dny
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro okénko: Bonbony Letní a Zimní směs stály 11,30 Kčs a patřívaly k těm luxusnějším, často se mlsaly v autě
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky