Jak zavářet domácí pomazánky na tousty? Jsou chutné a vyplatí se. Radíme začátečníkům
Domácí zavařeniny jsou velmi vděčné. Z přebytků ze zahrady připravíme několik sklenic dobrot, které mimo sezónu s radostí využijeme. Pomazánka na tousty a topinky k takovým zavařeninám patří.
Připravit pomazánku na tousty není složité, můžeme ji připravit z čerstvých surovin k okamžité spotřebě. Výhodné je dokonce takovou pomazánku zavařit a pak použít, kdykoliv na ni dostaneme chuť. Pomazánky mohou být čistě zeleninové, ale mnoho z nich využívá i maso nebo houby. Bývají pikantní, ale množství a druh použitého koření je na každém kuchaři.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zavařit směs na tousty
Domácí směs má výhodu kontroly surovin i postupu.
- Použijeme spolehlivý recept, aby pomazánka nebyla moc řídká nebo naopak hustá.
- Všechny suroviny dobře rozmělníme (nakrájíme nebo nastrouháme).
- Směs předem dobře tepelně upravíme dušením a ochutíme.
- Použijeme skleničky menšího obsahu, abychom načatý obsah vždy naráz spotřebovali.
- Zeleninové směsi zavařujeme asi 10 minut nebo použijeme metodu nalít-uzavřít-otočit na víčko (jako u marmelád).
- Směs s obsahem masa nebo hub musíme zavařovat alespoň hodinu při 100 °C.
Začátečníci se mohou inspirovat naším videoreceptem na cuketovou směs na topinky, kterou mohou i zavařit.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zavařit blumy? Ze sladkých plodů připravíte výborné kompoty, marmelády nebo povidla
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře