Lahodná domácí zmrzlina chutná báječně. Připravte si ji podle videonávodu
Teplé letní dny se pomalu, ale jistě blíží a my máme pro vás tip na dokonalé osvěžení. Připravte si s námi lahodnou domácí zmrzlinu, která má tak snadnou přípravu, že ji hravě zvládne i začátečník. Věřte, že se v mrazničce nezdrží dlouho - je totiž tak dobrá, že se po ní přímo zapráší.
Zmrzlinu hojně potkáváme s příchodem teplých jarních dní téměř v každé cukrárně nebo stánku, kde si můžeme vybrat od klasických příchutí až po ty ovocné. Víte, že příprava skvělé domácí zmrzliny není vůbec složitá? My vás o tom přesvědčíme. Tuto lahodnou zmrzlinu připravíte opravdu snadno a rychle. Připravte si pořádnou porci lahodné domácí zmrzliny do zásoby, ať ji máte po ruce vždy, kdy na ni dostanete chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava lahodné zmrzliny
Na přípravu budete potřebovat vysokoprocentní smetanu ke šlehání (33%), kondenzované mléko, vanilkovou esenci a čokoládu.
- Smetanu nalijte do misky a vyšlehejte v hladký krém.
- Přidejte kondenzované mléko a opět vyšlehejte.
- Hotovou směs rozdělte do dvou misek.
- Na vanilkovou příchuť: Do první mísy přidejte vanilkový extrakt a zamíchejte.
- Na čokoládovou příchuť: Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte do druhé misky.
- Připravené zmrzliny dejte do mrazáku alespoň na 24 hodin.
- Hotovou zmrzlinu servírujte do misky a ozdobte čerstvým ovocem, mátou nebo čokoládovou tyčinkou.
Na přípravu lahodné domácí zmrzliny můžete použít také sezónní ovoce. Po voňavé jahodové zmrzlině se v okamžiku slehne zem. Výhodou domácí zmrzliny je, že si ji můžete připravit i bez vysokého množství přidaného cukru a dopřát si tak zdravé mlsání bez výčitek.
Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám zmrzlina povedla. Budeme rádi za vaši zpětnou vazbu.
Komentáře