Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto je základní složkou pekařských a cukrářských výrobků. Jeho hlavními stavebními prvky jsou mouka a voda. Pomocí ostatních ingrediencí, dochucovadel a kypřidel získáme výrobek podle svých požadavků.

Mnoho pekařských a cukrářských výrobků se připravuje z určitého druhu těsta, ale některé z nich jsou výborné i z jiných druhů těst s použitím různých kypřidel. Například ovocné knedlíky se dají připravit z několika druhů těsta a pokaždé jsou výborné.

Jaké jsou základní druhy těsta

Mezi ta nejpoužívanější těsta patří:

Myslíte si, že rozumíte jednotlivým těstům? Víte, ze kterého připravíte určitý druh pečiva nebo moučníku? Většinou vám pomůže ověřený recept.

Vyplněním kvízu si ověříte, jestli opravdu víte, které těsto se k čemu hodí:

 

Další tipy a triky