Druhy těsta: Víte, k čemu které použít? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu
Těsto je základní složkou pekařských a cukrářských výrobků. Jeho hlavními stavebními prvky jsou mouka a voda. Pomocí ostatních ingrediencí, dochucovadel a kypřidel získáme výrobek podle svých požadavků.
Mnoho pekařských a cukrářských výrobků se připravuje z určitého druhu těsta, ale některé z nich jsou výborné i z jiných druhů těst s použitím různých kypřidel. Například ovocné knedlíky se dají připravit z několika druhů těsta a pokaždé jsou výborné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou základní druhy těsta
Mezi ta nejpoužívanější těsta patří:
- Kynuté těsto - knedlíky, buchty, koláče, chleba a slané pečivo.
- Piškotové těsto - dortové korpusy, cupcaky, bublaniny a řezy.
- Listové těsto - záviny, řezy, taštičky a sladké i slané pečivo.
- Křehké těsto - koláče a koláčky, řezy, košíčky, cukroví, sušenky.
- Odpalované těsto - věnečky, větrníky, churros, knedlíky, řezy.
- Bramborové těsto - knedlíky, šišky, placky, záviny, taštičky.
- Tvarohové těsto - knedlíky, koláče a koláčky, taštičky, cukroví.
- Třené těsto - bábovky, chlebíčky, řezy, bublaniny a dortové korpusy.
- Linecké těsto - koláče a koláčky, sváteční cukroví, sušenky a košíčky.
Myslíte si, že rozumíte jednotlivým těstům? Víte, ze kterého připravíte určitý druh pečiva nebo moučníku? Většinou vám pomůže ověřený recept.
Vyplněním kvízu si ověříte, jestli opravdu víte, které těsto se k čemu hodí:
Komentáře