Dýně nasladko: Ve sladké verzi dají dýním druhou šanci i jejich zarputilí odpůrci
Čas dýní je v plném proudu a my se nemusíme omezovat pouze na zpracování na slaný způsob. Vyzkoušejte dýňový koláč, cupcakes nebo třeba dýňové máslo. Díky přípravě nasladko ji často vezmou na milost i ti, co ji běžně jíst nechtějí.
K přípravě sladkých jídel můžete použít dýni hokaido, ale také dýni máslovou, případně i muškátovou. Využívá se syrová nastrouhaná dužina nebo předem připravené dýňové pyré. Dýni nemusíte používat jen do těsta, ale také do krémů nebo na ozdobu, třeba v její kandované podobě. Vyberte si z našich tipů a směle do toho.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití dýně do sladkých jídel
Dýně dodá sladkým pokrmům výraznou chuť, kterou můžete podtrhnout skořicí i muškátovým oříškem, nebo také zázvorem a perníkovým kořením.
- Oblíbenou podzimní delikatesou je dýňový koláč. Na jeho základ lze použít těsto listové, křehké nebo linecké.
- Dýňovými cupcakes potěšíte nejen děti, ale také jakoukoliv návštěvu. Jsou nádherně vláčné a nadýchané.
- Máte rádi kaše? Potom vás určitě nadchne dýňové máslo, které jim dodá ten pravý podzimní nádech.
- Dýňové sušenky se skvěle hodí nejen k odpolednímu relaxu při kávě, ale také k rychlému zahnání chuti na sladké.
- A co třeba dýňový cheesecake? Tento dezert je výborný na rodinné oslavy nebo setkání s přáteli.
- TIP: Dýňové pyré, využívané do mnoha sladkých i slaných dobrot, můžete mít neustále po ruce. Lze ho totiž bez obav zamrazit.
Podělte se s námi o tipy, jak využíváte dýni při přípravě sladkých dobrot a zkuste si podle videoreceptu připravit jednoduchou buchtu z dýně. Dobrou chuť.
Komentáře