Dýňové pyré zvládne podle videonávodu každý. Je snadné, rychlé a univerzální
Dýňové pyré je snadné a skvělé na něm je, že má široké využití. Hodí se do litého těsta na moučníky, ale dá se použít i ke slaným pokrmům, například k masu. Navíc dlouho vydrží, takže po něm můžete sáhnout kdykoli.
K podzimu neodmyslitelně patří mnoho darů přírody, z nichž nejvýraznější je zřejmě dýně. Není to jen tím, že je symbolem Halloweenu a zdobí mnoho zahrad a předzahrádek, je to i její krásnou výraznou barvou. Dýně hokkaido má bonus – je jedlá a chutná.
Jak připravit dýňové pyré
Potřeba je pouze dýně hokkaido, může být i více kusů.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Dýni rozřízněte na polovinu napříč a vydlabejte z ní semínka.
- Poloviny dýně položte do hlubokého plechu vydlabanou částí dolů a do pekáče nalijte asi 0,5 cm vody.
- Pečte 60 až 90 minut, dokud není zcela měkká. To ověřte zapíchnutím vidličky.
- Až dýně zcela vychladne, vydlabejte z ní lžící dužninu.
- Dužninu dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Můžete přidat trochu vody.
- Hotové pyré přendejte do cedníku a nechte alespoň hodinu okapat.
- Poté už jen stačí ho uzavřít do skleniček.
Zkuste pyré pojídat ke grilovanému masu, je vynikající.
Komentáře
před 1 hodinou