Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové pyré je snadné a skvělé na něm je, že má široké využití. Hodí se do litého těsta na moučníky, ale dá se použít i ke slaným pokrmům, například k masu. Navíc dlouho vydrží, takže po něm můžete sáhnout kdykoli.

K podzimu neodmyslitelně patří mnoho darů přírody, z nichž nejvýraznější je zřejmě dýně. Není to jen tím, že je symbolem Halloweenu a zdobí mnoho zahrad a předzahrádek, je to i její krásnou výraznou barvou. Dýně hokkaido má bonus – je jedlá a chutná.

Jak připravit dýňové pyré

Potřeba je pouze dýně hokkaido, může být i více kusů.

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Dýni rozřízněte na polovinu napříč a vydlabejte z ní semínka.
  3. Poloviny dýně položte do hlubokého plechu vydlabanou částí dolů a do pekáče nalijte asi 0,5 cm vody.
  4. Pečte 60 až 90 minut, dokud není zcela měkká. To ověřte zapíchnutím vidličky.
  5. Až dýně zcela vychladne, vydlabejte z ní lžící dužninu.
  6. Dužninu dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Můžete přidat trochu vody.
  7. Hotové pyré přendejte do cedníku a nechte alespoň hodinu okapat.
  8. Poté už jen stačí ho uzavřít do skleniček.

Zkuste pyré pojídat ke grilovanému masu, je vynikající.
 

 

Komentáře

Je možné takto připravené pyré ve sklenicích zavařit? A nezmění se chuť? Děkuji

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky