Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tato báječná dobrota vás určitě nadchne. Postupu se nemusí bát ani začínající kuchtíci a přitom je výsledek naprosto luxusní. Pokud jednou ochutnáte Eskymo řezy, nejspíš už neprojdete při nákupu kolem kokosových pudinků v akci bez povšimnutí.

Oblíbili jste si řezy s názvem Míša? Jestli ano, tak si vás získají i tyto řezy s kokosem a čokoládou. Spodní vrstvu tvoří jednoduchý korpus s kakaovou příchutí, nakypřený práškem do pečiva. Pak následuje pudinková vrstva se zakysanou smetanou. Jen pozor, nejedná se o jakýkoliv pudink, ale o pudink s kokosovou příchutí. Poslední vrstvu tvoří ozdobně stříkaná čokoládová poleva

Jak připravit Eskymo řezy

Přemýšlíte, jaké připravit pohoštění pro návštěvu, nebo chystáte sváteční tabuli? Eskymo řezy rozhodně nezklamou.

  1. Připravte si na těsto 2 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vajíčka, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje a 2–3 lžíce kakaa
  2. Na krém budete potřebovat 2 kokosové pudinky, 500 ml mléka, 125 g másla, 2 vanilkové cukry a 1 zakysanou smetanu. Na polití moučníku ještě čokoládovou polevu.
  3. Na těsto smíchejte suché suroviny, přidejte vejce, mléko a olej. Vypracujte hladké těsto.
  4. Vylijte ho na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný a vysypaný).
  5. V předehřáté troubě na 180 °C pečte po dobu cca 20 minut.
  6. Z mléka a pudinkových prášků uvařte pudink, který nechte vychladit.
  7. Tip: Kokosový pudink nemají pokaždé, proto si ho raději kupte do zásoby. V nouzi můžete použít i vanilkový pudink a přimíchat do něj trochu strouhaného kokosu.
  8. Vyšlehejte máslo s cukrem, postupně přidejte vychlazený pudink. Všechny suroviny by měly mít podobnou teplotu.
  9. Nakonec do krému zašlehejte zakysanou smetanu.
  10. Krém naneste na vychladlý korpus a ozdobně jej postříkejte rozpuštěnou polevou.
  11. Moučník vychlaďte a pak již může přijít návštěva.

Podívejte se na kompletní znění receptu na Eskymo řezy, všimněte si také komentářů pod receptem, které vám pomohou s přípravou moučníku bez zbytečných chyb.

Další luxusní a žádanou dobrotou jsou Míša řezy, jejichž krémová vrstva obsahuje tvaroh. Moučník je politý čokoládovou polevou a je to také velká dobrota.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky