Pokud milujete tatarský biftek, můžete dražší hovězí maso nahradit levnými variantami a připravit falešný tatarák
Milujete tatarský biftek, ale cena hovězího je pro vás čím dál víc nedostupná? Máme řešení! Falešný tatarský biftek.
Maso na pravý tatarský biftek je ze škrabané hovězí svíce, levnější verze počítá s mletým hovězím zadním masem z ořechu, falešné svíčkové nebo roštěné. I to ale začíná být cenově nedostupné. I když nám stačí menší kus, za takovou cenu je nám líto pěkné maso umlít. Bohužel jiné maso zasyrova nemůžeme doporučit z důvodu možné nákazy salmonelou nebo parazity. Můžeme ale mlsné jazyky poněkud ošidit náhradními variantami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho tvořit falešné tataráky
Vyzkoušejte některou z těchto možností:
- brambory vařené ve slupce, oloupané a po zchladnutí nastrouhané
- paštiku z kupované konzervy nebo domácí
- houby velmi drobně nakrájené a podušené ve vlastní šťávě
- čerstvou nebo uzenou rybu bez kůže, rozmělněnou v masovém mlýnku nebo drtiči typu chopper
- měkký salám nebo oloupané špekáčky umleté nebo nastrouhané najemno
- tvrdý sýr (i zrající) nastrouhaný najemno, výborné jsou např. olomoucké tvarůžky
- měkký tvaroh smíchaný s taveným sýrem v poměru 1:1 nebo žervé
- zeleninu (cuketu, dýni, lilek, červenou řepu apod.) nastrouhanou a podušenou nebo upečenou v celku a rozmělněnou. Červená řepa barvou připomíná hovězí maso.
Čím tatarák ochutit
Hmotu ochutíme, podobně jako pravý tatarák, drobně krájenou cibulí, česnekem utřeným se solí, worcestrovou omáčkou, mletým pepřem, mletou sladkou i pálivou paprikou, kečupem nebo protlakem, hořčicí. Zjemníme olejem, můžeme přidat čerstvý žloutek. Konečné dochucení je na každém.
Připravíme topinky potřené česnekem a můžeme začít hodovat.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Sýry můžeme zpracovat na mnoho různých pokrmů. Poradí náš přehled
Jak na rychlou domácí paštiku. Víte, jak ji správně zavařit? Poradíme, čím ji okořenit a dochutit
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Komentáře