Flambování je opalování pokrmů pomocí alkoholu: Víte, že flambovat můžete i doma?
Flambování pokrmů je efektní opalování jejich povrchu pomocí alkoholu - ten vyhoří a samotný alkohol se odpaří spolu s částí tuku. Na povrchu jídla se vytvoří tenká karamelizovaná vrstva.
Flambování s oranžovým nebo modrým plamenem a vůní připravovaného pokrmu je už na pohled efektní, ne-li luxusní záležitostí. Nicméně flambovat si při dodržení bezpečnostních podmínek můžete zkusit i doma. Víte, jak na to?
Mohlo by vás zajímat
Jaké potraviny se hodí pro flambování
Všechny suroviny musí před flambováním projít tepelnou úpravou:
- Používáme destiláty nebo aromatizované likéry, které mají minimálně 35 % alkoholu - vodka, slivovice, koňak, brandy, rum.
- Flambujeme maso, ryby, mořské plody, zeleninu, ovoce, ale i hotové dezerty (palačinky, zákusky, dorty, pudinky).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Komentáře