Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory jsou oblíbeným pokrmem, který rychle zasytí celou hladovou rodinu. Příprava není vůbec složitá a zvládne ji i začátečník. Navíc je pokrm velmi variabilní, zpracují se do něj zbytky z lednice i vařené brambory.

Tradiční francouzské brambory se podle původní receptury připravovaly bez masa a ze syrových brambor. V našich končinách však zdomácněla varianta z vařených brambor s uzeninou nebo s uzeným masem. Jak je připravujete vy?

Jak připravit francouzské brambory

Brambory můžete předem uvařit ve slupce nebo použít brambory syrové. U syrových brambor bude trvat déle, než bude jídlo hotové. 

  1. Nejprve si vymažeme zapékací mísu sádlem.
  2. Pokrájíme syrové brambory na kostičky nebo kolečka, nakrájíme si cibuli, uzené maso a nastrouháme sýr.
  3. Do zapékací mísy vrstvíme osolené brambory, cibuli, uzené maso a sýr. Opakujeme dokud máme suroviny. Poslední vrstvou by měl být sýr.
  4. Povrch osolíme, opepříme a vložíme mísu do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C.
  5. Po 30 minutách zalijeme rozšlehanými vejci a dopékáme dalších 30 minut.

Pro úplnost a lepší názornost přikládáme také videorecept, podle kterého zvládne francouzské brambory připravit i začínající kuchtík.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář