Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská polévka se neobejde bez párku. Je jedno, jestli vyberete frankfurtský párek nebo nějaký obyčejnější. Oba udělají v polévce stejnou službu. Jaké další suroviny musí tato polévka obsahovat a jak ji uvařit?

Další nezbytnou složkou polévky je vývar. Ten nemusí být čirý, jak požadujeme u jiných vývarů, protože barvu vývaru v polévce neuvidíme. Ale chuť, tu cítit budeme. Proto je vývar nutný, ale nahradit ho může i bujón v kostce.

Jak uvařit frankfurtskou polévku

Tuto polévku řadíme mezi tzv. přesnídávkové polévky, to jsou takové, které jsou hutné, vydatné a řádně zasytí.

  1. Na másle necháme zesklovatět cibuli, kterou zasypeme hladkou moukou a opékáme alespoň 1 minutu.
  2. Cibulovou jíšku zasypeme sladkou paprikou a po třetinách zalijeme studeným vývarem.
  3. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a přivedeme k varu.
  4. Párky nakrájíme na kolečka a zlehka osmahneme na másle.
  5. Když máme brambory v polévce téměř měkké, přidáme párky.
  6. Hotovou polévku dochutíme česnekem a dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.

Na závěr pro vás máme ještě videorecept, podle kterého si chutnou polévku dokáže uvařit i nezkušený začátečník.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky