Jak uvařit chutnou frankfurtskou polévku? Neobejdete se bez párku ani vývaru
Frankfurtská polévka se neobejde bez párku. Je jedno, jestli vyberete frankfurtský párek nebo nějaký obyčejnější. Oba udělají v polévce stejnou službu. Jaké další suroviny musí tato polévka obsahovat a jak ji uvařit?
Další nezbytnou složkou polévky je vývar. Ten nemusí být čirý, jak požadujeme u jiných vývarů, protože barvu vývaru v polévce neuvidíme. Ale chuť, tu cítit budeme. Proto je vývar nutný, ale nahradit ho může i bujón v kostce.
Mohlo by vás zajímat
Jak uvařit frankfurtskou polévku
Tuto polévku řadíme mezi tzv. přesnídávkové polévky, to jsou takové, které jsou hutné, vydatné a řádně zasytí.
- Na másle necháme zesklovatět cibuli, kterou zasypeme hladkou moukou a opékáme alespoň 1 minutu.
- Cibulovou jíšku zasypeme sladkou paprikou a po třetinách zalijeme studeným vývarem.
- Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a přivedeme k varu.
- Párky nakrájíme na kolečka a zlehka osmahneme na másle.
- Když máme brambory v polévce téměř měkké, přidáme párky.
- Hotovou polévku dochutíme česnekem a dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Na závěr pro vás máme ještě videorecept, podle kterého si chutnou polévku dokáže uvařit i nezkušený začátečník.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na silný vývar podle vítězky MasterChef Česko Kristíny: Maso předem opečte a určitě zapomeňte na sůl, radí
Velký přehled nejznámějších druhů párků: Frankfurtské se hodí do polévky, debrecínské na gril a spišské k zapékání
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Komentáře