Jak na gratinované pokrmy? Máme pro vás oblíbené recepty z našeho receptáře
Gratinování je chutná úprava pokrmů zapékáním. Suroviny k zapékání často nejprve tepelně upravíme a na závěr krátce zapečeme s vrstvou sýru a strouhanky. Můžeme je také zalít chutnou omáčkou, která pokrm ještě více pozvedne a doladí jeho chuť.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z brambor, ale i z těstovin. Při gratinování se používá sýr a strouhanka, čímž vzniká krusta, která tvoří chutnou a připečenou kůrku.
Co použít ke gratinování
Sýrová vrstva ke gratinování
Na závěr pro vás máme recept na gratinovanou cuketu s bramborami. Pokrm je nejen chutný, ale i krásný na pohled. Postup můžete zhlédnout ve videu.
Komentáře