7 nejlepších receptů na grilované pochoutky. Jak postupovat, aby se nám grilování povedlo
Grilované pochoutky můžeme připravovat celoročně, ale nejvíce je oceníme při venkovním grilování. Hodí se na příjemné posezení s rodinou a přáteli. V našem přehledu jsou oblíbené a vyhledávané recepty na grilovaná jídla.
Grilování - oblíbená činnost na chalupě
Grilování je populární chalupářskou činností. Grilujeme nejen maso, které dopředu často marinujeme, ale i různé druhy sýrů (např. Hermelín) a zeleniny. Mezi nejoblíbenější patří cukety, lilek, cibule a rajčata - experimentujeme, připravujeme různé kombinace a zkoušíme další druhy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Grilovaný Hermelín
- Grilovaná kuřecí prsa Toronto
- Grilovaná "Tištínská" paprika
- Grilovaná krkovička
- Grilované závitky z cukety s Cottage
- Grilovaná zelenina
- Grilovaná žebra
1. místo
Grilovací koření na grilovaný Hermelín si vybereme podle své chuti. Základní recept lze ještě dále doplnit, např. kouskem rajčete, rozmačkaným česnekem, kapií a kroužky cibule. Hermelín výborně chutná s pečivem a s brusinkovou nebo švestkovou omáčkou.
Kuřecí prsa dopředu namarinujeme, díky tomu budou skvěle chutnat a nebudou vysušená. K marinování nám stačí hodina na chladném místě. Kuřecí maso je mírně pikantní díky hořčici, sladké mleté paprice a oreganu. Podávat můžeme s čerstvou zeleninou a pečivem.
Recept na grilovanou "Tištínskou" papriku se hodí, když spěcháme a chceme rychle vykouzlit nějakou pochoutku na grilu. Potřebujeme především papriky, výborné jsou i krásně vybarvené kapie. Na každou papriku využijeme trojúhelníček taveného sýru a plátek šunky.
Grilovanou krkovičku ocení všichni milovníci pikantních chutí. Marináda, do které nakládáme maso (nejlépe přes noc), je výrazná díky pálivé červené paprice. Naložené plátky masa osušíme, opečeme a podáváme buď s chlebem nebo s bramborem.
Grilované závitky z cukety a Cottage jsou atraktivní už na pohled. Mletý pepř, česnek a bazalka zvýrazní jejich chuť. Plátky před plněním necháme posolené krátce "vypotit", po naplnění z nich srolujeme závitky, které zpevníme párátkem nebo nití. Po grilování je podáváme s pečivem.
Grilovat můžeme různé druhy zeleniny. Mezi nejoblíbenější patří baklažán (lilek), cuketa, papriky a cibule. Naše video názorně předvádí, jak zeleninu připravit a jak při grilování postupovat. Skvělá chuť závisí i na vhodně zvoleném koření. Zeleninu můžeme jíst s pečivem a používat jako přílohu k masu.
Na grilovaná žebra si připravíme výraznou marinádu, do které mimo další suroviny patří chilli papričky a dijonská hořčice. Upravit si ji můžeme samozřejmě podle vlastní chuti. Příprava masa je podle tohoto receptu pracnější, ale výsledek stojí zato - získáme dobře propečené, křehké a pikantní maso.
Naše recepty jsou inspirací, kterou si můžeme dále upravovat podle vlastních chutí a zvyklostí. Přejeme příjemné chvíle při grilování.
Komentáře