Jak ochutit a s čím podávat grilovaný hermelín. Připravte výbornou lahůdku pro návštěvu
Variant, jak a s čím podávat grilovaný hermelín, je mnoho. Počínaje od polních podmínek, kdy sýr jíme z alobalu s chlebem, po luxusně naservírovaný hermelín s chutnou přílohou. Každá varianta má své osobité kouzlo a je vhodná pro jinou příležitost.
Podívejte se, jaké různé možnosti podávání a ochucení grilovaného hermelínu se nabízí, a vyberte si podle svých chutí a konkrétní příležitosti vždy tu pravou. Díky tomu si toto oblíbené jídlo letní sezóny vždy perfektně užijete.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ochutit hermelín při grilování
Už při samotném grilování hermelínu zapojte fantazii a buďte originální. Ale nebojte, existují i osvědčené, rychlé a jednoduché cesty, jak si zaručeně pochutnat na grilované pochoutce. Jaké jsou osvědčené možnosti ochucení hermelínu?
- Marináda: Nejrychlejší marináda znamená smíchat směs grilovacího koření a oleje, ve směsi pak sýr obalit. Ideální je sýr vložit do marinády den předem a nechat ho v ní v uzavřené nádobě v lednici stát, díky tomu bude mít výraznější chuť.
- Grilovací směs: Můžete si vyrobit vlastní grilovací směs z jednotlivých druhů koření, vhodné jsou i čerstvé snítky bylinek. Hodí se např. bazalka, rozmarýn, tymián, oregano, sladká paprika, různé druhy pepře, česnek, chilli nebo třeba směs provensálských bylinek. Z koření a oleje umíchejte marinádu a sýr do ní vložte.
- Něco k doplnění: Do alobalu přidejte na plátky nakrájený česnek či cibuli. Obsah alobalu ale může být ještě pestřejší a každý si ho může podle svých chutí připravit sám. Vhodné jsou i různé druhy zeleniny např. rajčata, paprika či jarní cibulka. Doplnit můžete ještě slaninu nebo plátek šunky.
S čím grilovaný hermelín podávat
Ať už sýr ugrilujeme na venkovním grilu nebo doma v troubě či na pánvi, nabízí se různé možnosti s čím ho podávat. Dobrou variantou pro více strávníků s různými chutěmi je nabídnout na stůl pestrou škálu potravin, ze kterých si může každý vybrat, co mu nejvíce vyhovuje. A s čím grilovaný hermelín podávat?
- Nejjednodušší variantou je k němu servírovat zakoupené čerstvé pečivo. Zajímavější, ale pracnější možností je upéct pečivo vlastnoručně. Návštěva určitě toto zpestření uvítá.
- Velmi chutné jsou k hermelínu bylinkové bagetky, mohou být také domácí.
- Hermelín můžete podávat jako součást sendviče.
- U hermelínu by neměla chybět čerstvá zelenina - ať už v podobě nakrájených kusů zeleniny nebo zeleninového salátu.
- Někdo rád doplní hermelín o brusinkovou, meruňkovou či švestkovou omáčku.
- Oblíbený dresing či omáčka se postarají o jedinečný chuťový zážitek.
- Zároveň se sýrem grilujeme i zeleninu, kterou pak s ním společně servírujeme. Hodí se např. kukuřice, cuketa, lilek, cibule či paprika.
- Součástí jídla v domácích podmínkách může být i příloha jako je kuskus se zeleninou, restované brambory či řepa.
A jak tedy postupovat při grilování hermelínu v alobalu? Názorný postup zhlédnete v následujícím krátkém video-receptu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
Zelenina během grilování získá na atraktivitě. Jak ji grilovat, abychom si vždy pochutnali
Jak připravit marinádu ke grilování? Podle našeho jednoduchého receptu ji zvládnou i začátečníci
Komentáře