Gulášová polévka z mletého masa: Klasická hospodská gulášovka je nejlepší ze všech
Gulášovka je druh husté maďarské polévky, jejíž základní ingredience jsou hovězí maso, cibule, brambory a mletá červená paprika. Pro ještě lepší chuť je vhodnější použít mleté maso, které polévku zároveň zahustí.
Co gulášová polévka, to jiný pokrm. Mnoho receptů vychází z krajových či rodinných zvyklostí. Některé polévky jsou připravovány stylem "co dům dá" a přitom jsou naprosto skvělé. Ta nejlepší z nich se připravuje s mletým hovězím masem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit klasickou gulášovou polévku
Poradíme vám přípravu v několika krocích:
- Připravíme si hovězí maso - sami ho umeleme nebo ho necháme umlít v řeznictví.
- V kastrole rozpálíme sádlo a opečeme na něm najemno pokrájenou cibuli.
- Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Všechna voda se musí odpařit.
- Maso posypeme mletou paprikou, zamícháme a podlijeme vodou nebo vývarem.
- Směs dusíme pod pokličkou, dokud není maso téměř měkké.
- Přidáme pokrájené brambory a dolijeme vývarem do potřebného množství.
- Dokořeníme pepřem, pálivou paprikou, utřeným česnekem a majoránkou.
Co se dá ještě přidat do gulášové polévky
Mnoho lidí nastavuje klasickou gulášovku i jinými ingrediencemi - buď jim tak chutnají nebo je strávníků více, než polévky. Přidat se dají sterilované fazole, pokrájené zelí, papriky a rajčata, uzeniny, klobásy, cuketa nebo lesní houby.
Receptů na pravou gulášovou polévku je mnoho a je těžké se v nich orientovat. Na přípravu jedné z nic se můžete podívat v našem videu:
Komentáře