Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín v kuchyni 7x jinak. Nemusí zůstat jen u grilovaného či nakládaného. Jsou i další speciality
Zdroj: Top recepty

Hermelín je výrazně aromatický sýr, uvnitř krémový a pružný, ale na povrchu pevný a pokrytý bílou ušlechtilou plísní. Voní po žampionech a patří mezi nejoblíbenější sýry, které se podávají při slavnostních příležitostech.

Speciality z hermelínu

Hermelín před použitím ponecháme chvíli při pokojové teplotě, aby se jeho vůně lépe rozvinula a povrch mírně změkl. Používáme ho ve studené kuchyni do pomazánek, ke zdobení obložených mís, na chlebíčky a jednohubky. V teplé kuchyni ho oceníme pro přípravu různých specialit.
  1. Grilovaný hermelín
  2. Nakládaný hermelín I
  3. Bramborová pánev s hermelínem
  4. Cuketové karbanátky s hermelínem
  5. Žampionový salát s hermelínem a jarní cibulkou
  6. Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a hermelínem
  7. Hermelín v kuskusové krustě s rybízovou omáčkou

1. místo

Grilovaný hermelín je rychlovka, kterou si můžeme připravit kdykoliv, nemusíme čekat na grilovací sezónu. Příprava je velmi jednoduchá. Stačí sýr, olej a oblíbené grilovací koření. Připravený hermelín grilujeme v alobalu a podáváme s pečivem.

2. místo

Nakládaný hermelín ocení každý milovník nakládaných sýrů. Dáme si záležet na výběru koření a sýr doplníme cibulí a česnekem. Po zalití olejem vše necháme v lednici uležet několik dnůjedlý dárek je připravený.

3. místo

Bramborová pánev je plná svěžích barev a výrazných chutíBrambory mají chutnou a křupavou kůrčičku a jsou pěkně opečené ze všech stran. Tuto rychlovku podáváme co nejdříve po upečení, nejlépe přímo z pánve.

4. místo

Cuketové karbanátky tentokrát připravíme z nastrouhané cukety, hermelínu a ovesných vloček. Karbanátky dobře ochutíme pepřem, majoránkou a česnekem. Obalujeme je ve strouhance a smažíme.

5. místo

Žampiony uvaříme s kořením a po vychladnutí smícháme s cibulkou, kapií a na kostičky nakrájeným sýrem. Dochutíme smetanou, hořčicí a majonézou. Salát podáváme vychlazený s čerstvým pečivem.
Pórek nejprve orestujeme se šunkou a kmínem. Základ po vychladnutí doplníme hermelínem a smetanovým sýrem. Jemnost dodá několik lžic smetany. Hermelínovou pomazánku si můžeme připravit jako chutnou večeři.
Poslední netradiční recept nás možná překvapí. Hermelín, který nejprve obalíme ve vajíčku a poté kuskusem, upečeme v rozpálené troubě tak, aby sýr zůstal měkký. Podáváme s teplou rybízovou omáčkou.

Hermelín v kuchyni

Hermelín v kuchyni využijeme na přípravu různých specialit, jejichž příprava je obvykle rychlá a snadná. Mezi nejoblíbenější patří smažený hermelín v trojobalu, grilovaný hermelín a nakládaný hermelín, který připravujeme především jako jedlý dárek.

Strouhaný hermelín lze přidávat do různých placiček a karbanátků, které smažíme na tuku. Můžeme jím posypat teplá i studená jídla. Český hermelín je napodobeninou slavného francouzského sýru camembert.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky