Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínový salát podle ČSN: Oživte chutnou vzpomínku na retro ve své kuchyni
Zdroj: Toprecepty

Hermelínový salát patřil mezi klasické lahůdky bufetů. Název sýru hermelín je údajně odvozen od královského hermelínu - pláště z bílých hranostajů. V kombinaci se salámem a vejci tvoří dokonalý základ tohoto známého salátu.

Hermelín lze zužitkovat mnoha způsoby - můžete si pochutnávat na hermelínu nakládaném, grilovaném, zapékaném, ale také ho použít do obložených mís či do lahůdky dřívějších dob, kterou je všem známý hermelínový salát. A jak na něj?

Jak připravit hermelínový salát podle ČSN

Na 1 kg hermelínového salátu budete potřebovat 150 g hermelínu, 300 g měkkého salámu, 5 vajec, 120 g cibule, 280 g majonézy, sůl a mletý pepř podle chuti.

  1. Vejce uvařte natvrdo, následně je oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Hermelín dvakrát podélně prokrojte a následně pokrájejte na malé kostičky. Aby se vám dobře krájel, musí být vychlazený a naopak by neměl být vyzrálý.
  3. Měkký salám nakrájejte na nudličky a oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  4. Všechny suroviny vsypte do mísy, promíchejte společně s majonézou, nakonec salát dochuťte solí a pepřem a nechte nejlépe několik hodin uležet v chladu.

Tip: Zajímavě svěží nádech salátu dodáte, pokud do něj přidáte trošku citrónové šťávy. Bát se však nemusíte ani nasekané čerstvé pažitky nebo petrželové natě.

Salát chutná nejlépe až na druhý den, kdy se chutě jednotlivých surovin prolnou. Nezapomeňte však na vhodné pečivo, kterým jsou domácí rohlíky nebo ještě lépe banketky. Připravte si s námi zase jinou obměnu hermelínového salátu podle videa:

 

Komentáře

Další tipy a triky