Jak chutně připravit hlávkový salát. Oblíbená listová zelenina nás příjemně zasytí
Hlávkový salát je nejlepší čerstvě sklizený a svěží. Můžeme ho jíst samotný, používáme ho ke zdobení vařených jídel a obložených chlebů. Přidáváme ho do sendvičů a připravujeme z něj chutné saláty - inspirovat nás mohou osvědčené recepty.
Hlávkový salát pro zdraví
Salát má vysoký podíl vody, obsahuje důležité vitamíny a minerály, povzbuzuje chuť k jídlu a usnadňuje trávení. Podle Organicfacts.net působí jako mírné sedativum a pomáhá při usínání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduché recepty na saláty
Často se hlávkový salát připravuje pouze s jednoduchou octovou zálivkou, můžeme použít i citrón. Oblíbené jsou saláty, které doplníme na kolečka nakrájeným pórkem, rajčaty, uvařenými vejci a smetanovou nebo jogurtovou zálivkou.
Co přidat k hlávkovému salátu
Kromě rajčat a natvrdo uvařených vajec se k hlávkovému salátu (i ledovému) skvěle hodí různé sýry. V našich receptech se přidává gouda, eidam, niva nebo mozarella. Nakonec můžeme přidat i vlašské ořechy, nejlépe předem namočené.
Komentáře