Den hořčice
Rozličné druhy hořčice jsou nedílnou součástí spíží a lednic většiny domácností. Díky jejich dlouhé životnosti je máme vždy po ruce. Kromě toho, že… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hořčice je ostrá dochucovací pasta okrové až oranžovohnědé barvy, která se připravuje umletím hořčičných semínek a vody spolu s octem, solí, cukrem, mletým kořením a olejem. Používá se do mnoha pokrmů.
Kořeněná hořčice se používala jako dochucovadlo k masu už před mnoha stovkami let. Postupem doby u nás také zdomácněla a nyní se vyrábí a používá mnoho druhů hořčice, bez kterých si nedokážeme představit marinádu, majonézu ani salát.
Kalendář Celý kalendář
Rozličné druhy hořčice jsou nedílnou součástí spíží a lednic většiny domácností. Díky jejich dlouhé životnosti je máme vždy po ruce. Kromě toho, že… Více o významném dni
Můžeme připravit hořčici jemnou nebo hrubozrnnou ve 3 variantách:
Hořčice se hojně používá do omáček k dušenému masu, do marinád a dipů. Je součástí majonéz a zálivek do salátů. Podává se jako dochucovadlo ve stáncích rychlého občerstvení k masu, uzeninám, klobásám a hranolkům. Bez hořčice si neumíme představit hot dog ani hamburger, ovar ani domácí slaninu.
Některá dochucovadla nazýváme hořčicí, i když neobsahují hořčičná semena. Jsou to různé zeleninové směsi (cuketa, dýně, papriky, rajčata) nebo směsi zeleniny a koření smíchané se základními druhy hořčice.
Komentáře