Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horkovzdušná fritéza dobývá české domácnosti. Díky ní je příprava pokrmů jednodušší i rychlejší. Připravit v ní můžete hlavní chod i s přílohou, ale také slané i sladké dobroty. Přinášíme vám zajímavé tipy k jejímu využití.

Možnosti horkovzdušné fritézy jsou rozmanitější, než je tomu u fritézy klasické, navíc k přípravě pokrmů potřebujete jen minimum tuku. Typ fritézy je potřeba pořizovat s ohledem na to, jaký objem potřebujete, ale i podle toho, jaké a kolik funkcí má. Podívejte se s námi, jaké dobroty si v horkovzdušné fritéze můžete připravit.

Hlavní chody s masem

V této fritéze připravíte masové placičky, papriku plněnou mletým masem, ale také třeba kotletu s vůní koření. Stačí se řídit pokyny v návodu, abyste maso nevysušili nebo nepřipálili. Díky připraveným programům vám to však půjde velice snadno.

Hlavní chody bezmasé

Ani ti, kteří masu zrovna neholdují, nepřijdou zkrátka. Připravte si "smažák", obalovaný květák nebo třeba celý pokrm najednou v podobě brambor s volským okem, které pak už stačí doplnit jen zeleninovým salátkem. Co vyzkoušíte jako první?

Chutné přílohy

Snadno v ní docílíte chutné přílohy - hranolek, amerických brambor, nejrůznějších druhů kroket, ale také zeleniny. Pomocí horkovzdušné fritézy připravíte zeleninu mraženou i čerstvou - jen stěží byste poznali, že není připravovaná v troubě.

Sladké i sladké mlsání

Bez obav můžete v horkovzdušné fritéze připravit lahodné koblížky a jiné sladké dobroty, například plněné buchty. Ze slaného občerstvení jsou velmi oblíbené kuřecí nugetky jako zobání k filmu nebo jako rychlé občerstvení pro návštěvu.

Pokud jsme vás doposud nepřesvědčili, jak skvělým pomocníkem může být, co využít horkovzdušnou fritézu k přípravě škvarků? Tomu se nedá odolat, navíc pro vás bude jejich příprava téměř bez práce. Vyzkoušejte také kuřecí popcorn se sladko-pálivou omáčkou, jeho přípravou vás provede názorný videorecept z naší dílny:

Komentáře

Další tipy a triky