Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dnešní doba je plná chytrých pomocníků do domácnosti a novodobé vymoženosti se nevyhýbají ani kuchyním, horkovzdušná fritéza tak nachází nové příznivce každým dnem. A k čemu je vlastně dobrá?

Horkovzdušná fritéza se těší oblibě především kvůli její snadné obsluze, praktičnosti a v neposlední řadě díky přípravě pokrmů s minimem tuku. Pokud tedy máte rádi zdravější jídla a nemáte na jejich přípravu mnoho času, je pro vás skvělou volbou.

Využití horkovzdušné fritézy

Podívejte se s námi na možnosti využití horkovzdušné fritézy k přípravě pokrmů:

  1. Mezi nejoblíbenější možnosti využití této fritézy je příprava příloh, především pak těch bramborových, ať už jde o hranolky nebo americké brambory.
  2. Ani zelenina nepřijde zkrátka. Připravit v ní můžete kořenovou zeleninu, včetně té mražené. To samé platí i pro mražené maso, například ryby či rybí filé.
  3. Předsmažené mražené polotovary jsou jako dělané do horkovzdušné fritézy, není totiž potřeba nic přidávat (ani tuk) a jen je usmažit zapnutím fritézy.
  4. Upéct v ní lze buchty či muffiny, ale také rozpéct zmrazené pečivo. I listové těsto v této fritéze připravíte stejně dobře jako v troubě.
  5. Maso v podobě kuřecích stehen, přírodních plátků i klasických či holandských řízků nepřijde o svou chuť a připravíte je podstatně zdravěji.

Ne všechny potraviny jsou vhodné k přípravě v této fritéze. Kuřecí nugetky z mletého masa však ano. Osloví všechny strávníky a díky přípravě v horkovzdušné fritéze na ně použijete jen minimum oleje. Videonávod níže poradí s postupem přípravy:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky