Houbovou omáčku ke knedlíku s pomocí videa a našich rad zvládne určitě každý
Když najdete více hub, jednou z možností zpracování je výborná smetanová omáčka s knedlíkem. Je jednoduchá a její chuť vás nadchne. Mimo sezónu zkuste použít pěstované houby, které jsou na trhu celoročně.
Houbaření je náš národní sport a když houby rostou, je to velká radost. Větší úlovek musíme zpracovat co nejdříve, abychom nic zbytečně neznehodnotili. Opravdu velké množství zakonzervujeme sušením nebo sterilací a byla by škoda si část úlovku nevychutnat začerstva. Kromě mnoha dalších jídel patří k těm nejoblíbenějším houbová omáčka s knedlíkem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Houbová smetanová omáčka
Držte se videa a našich rad i tipů, pak se vám omáčka podaří.
- Oloupanou cibuli nakrájejte. Pomůže vám článek, jak nakrájet cibuli. Abyste se vyvarovali zranění nebo slz, usnadní vám práci různé kuchyňské pomůcky jako je hřebínek na krájení cibule nebo sekáček potravin.
- Také houby po očištění nakrájejte nadrobno.
- Cibuli nechte na tuku zesklovatět. Pak k ní přisypte houby, osolte a přidejte drcený kmín.
- Osolené houby pustí vodu, proto je na mírném ohni za stálého míchání zvolna duste doměkka. V případě potřeby podlijte horkou vodou, aby se houby nepřichytily.
- Ve větším kastrolu z oleje a hladké mouky umíchejte světlou jíšku. Hotovou zalijte studeným mlékem a rozmíchejte. Zjemněte smetanou a provařte asi 20 minut.
- Do základu vložte houby, osolte a opepřete podle chuti, můžete zvýraznit citrónovou šťávou. Rozmíchejte a nechte společně přejít varem. Na závěr přidejte nasekanou petrželku.
- K houbové omáčce chutná nejlépe knedlík nebo bílé pečivo.
- Podívejte se na celé znění receptu na houbovou omáčku.
Pokud jste se vaření knedlíků dosud obávali, náš videorecept vám dokáže, že zbytečně. Knedlíky můžete připravit i s práškem do pečiva a tím se vyhnete kynutému těstu. Ať se podaří.
Komentáře