Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Když najdete více hub, jednou z možností zpracování je výborná smetanová omáčka s knedlíkem. Je jednoduchá a její chuť vás nadchne. Mimo sezónu zkuste použít pěstované houby, které jsou na trhu celoročně.

Houbaření je náš národní sport a když houby rostou, je to velká radost. Větší úlovek musíme zpracovat co nejdříve, abychom nic zbytečně neznehodnotili. Opravdu velké množství zakonzervujeme sušením nebo sterilací a byla by škoda si část úlovku nevychutnat začerstva. Kromě mnoha dalších jídel patří k těm nejoblíbenějším houbová omáčka s knedlíkem.

Houbová smetanová omáčka

Držte se videa a našich rad i tipů, pak se vám omáčka podaří.

  • Oloupanou cibuli nakrájejte. Pomůže vám článek, jak nakrájet cibuli. Abyste se vyvarovali zranění nebo slz, usnadní vám práci různé kuchyňské pomůcky jako je hřebínek na krájení cibule nebo sekáček potravin.
  • Také houby po očištění nakrájejte nadrobno.
  • Cibuli nechte na tuku zesklovatět. Pak k ní přisypte houby, osolte a přidejte drcený kmín.
  • Osolené houby pustí vodu, proto je na mírném ohni za stálého míchání zvolna duste doměkka. V případě potřeby podlijte horkou vodou, aby se houby nepřichytily.
  • Ve větším kastrolu z oleje a hladké mouky umíchejte světlou jíšku. Hotovou zalijte studeným mlékem a rozmíchejte. Zjemněte smetanou a provařte asi 20 minut. 
  • Do základu vložte houby, osolte a opepřete podle chuti, můžete zvýraznit citrónovou šťávou. Rozmíchejte a nechte společně přejít varem. Na závěr přidejte nasekanou petrželku.
  • K houbové omáčce chutná nejlépe knedlík nebo bílé pečivo.
  • Podívejte se na celé znění receptu na houbovou omáčku.

Pokud jste se vaření knedlíků dosud obávali, náš videorecept vám dokáže, že zbytečně. Knedlíky můžete připravit i s práškem do pečiva a tím se vyhnete kynutému těstu. Ať se podaří.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky