Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Příprava houbových placiček nám zabere méně času než smažení hub v trojobalu. Vyzkoušejte nejlepší rychlé recepty
Zdroj: Top recepty

Houby, obalované v trojobalu a smažené jako řízky, jsou výborné. Jenže obalování je zdlouhavé, zvlášť když se na oběd těší několik hladových strávníků. Zato houbové placičky budeme mít hotové rychleji a také si pochutnáme.

Když se vydaří houbová sezona, je stále co vařit. A když už jsme z hub vyzkoušeli všechna nejmilejší jídla, je čas vyzkoušet i houbové placičky. Můžeme je ochutit různými způsoby. Základem obvykle bývají houby podušené do změknutí a doplněné vejci a trochou hladké mouky.
Snadná příprava placiček je řadí mezi rychlá jídla. Vyzkoušet je můžeme podle následujícího receptu:
  1. Na 40 dkg lesních hub potřebujeme 2 vajíčka, 2 lžíce hladké mouky, 1 střední cibuli, 1 lžičku sladké papriky, 2 lžíce másla, sůl, 2 lžíce sojové omáčky a olej na smažení.
  2. Houby nejprve očistíme a pokrájíme nadrobno. 
  3. Poté je osolíme a podusíme na másle do změknutí.
  4. Po vychlazení přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, koření a hladkou mouku.
  5. Po promíchání směs necháme 45 minut odstát, suroviny se lépe propojí a placičky budou jemnější.
  6. Lžící nabíráme hromádky těsta, které klademe na pánev. Placičky osmažíme z obou stran dozlatova. 
  7. Podáváme je buď s pečivem nebo s bramborovou kaší a s čerstvou zeleninou.

Jak placičky vylepšit

Placičky budou ještě lepší, když do směsi přidáme trochu strouhaného sýru. Se sýrem jsou výborné hned po usmažení, dokud je sýr ještě změklý, ale i po vychladnutí. A pokud přidáme do placiček půl lžičky kypřícího prášku, získají příjemnou kyprost.

Houby nám nabízí další možnosti, co uvařit. Vyzkoušejte třeba houbový pekáček, jehož přípravu nám názorně předvede následující video, nebo další oblíbená houbová jídla z našeho receptáře.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky