Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbaření se žertem nazývá český národní sport. Pobyt a pohyb v přírodě je zdravý, a když při tom ještě přineseme úrodu hub na nějakou dobrotu, máme dvojí užitek. Když rostou, je radost sbírat krásné a chutné plodnice. Jedlých druhů je mnoho, ale nejvíce jsou přece jen ceněné hřibovité houby.

Hřibovité houby jsou až na výjimky, které se vyplatí dobře znát, jedlé a chutné. Už cestou domů z lesa většina z nás přemýšlí, jak houby zpracuje. Po dočištění houby rozdělte na hromádky pro okamžité zpracování na jídlo, na konzervaci, sušení apod. Pokud nasbíráte dost pěkných hříbků, máte mnoho možností, jak je připravit. Jednou z těch oblíbených je houbový pekáček. Zkuste to s námi, litovat nebudete.

Houbový pekáček

Jídlo je jednoduché a velmi chutné. Potřebujete zdravé pevné hříbky, anglickou slaninu, sůl, kmín, česnek a smetanu ke šlehání. Recept tedy rozhodně není dietní, ale beztučnou verzi neznáme. Jednou za čas se takové "hřešení" může tolerovat.

Začátečníky receptem provede názorné video, podle kterého postup zvládnou krok za krokem.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli