Hovězí maso: Bohatá inspirace z receptáře na lákavé pokrmy k obědu či k večeři
Hovězí maso patří mezi velmi oblíbené a často se objevuje na talířích, především při slavnostních událostech. V jídelníčku by však mělo být zařazeno pravidelně, kvůli vysokému obsahu prospěšných látek pro naše tělo.
Z hovězího masa uvaříme mnoho výtečných pokrmů. Doplňuje i tradiční omáčky, jako jsou svíčková na smetaně, rajská či koprovka. Z vyzrálých kusů hovězího masa získáváme ty nejlepší steaky, můžeme ho také namlít nebo ze syrového masa připravit tatarák.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Hovězí polévky
Tradiční pokrmy s hovězím masem
Hovězí maso patří nepochybně k tradičním receptům na omáčky. Hovězí kližku vybíráme k vaření lahodného guláše, který vyžaduje více času, aby získal plnou chuť. Opomenout bychom neměli ani španělské ptáčky plněné uzeninou a vajíčkem, které od dětství miluje snad každý.
Dušené pokrmy s hovězím masem
Hovězí maso upravujeme převážně dušením či pečením v troubě, získáme tak dokonale křehkou pečínku. Dušením připravujeme nejznámější hovězí líčka na zelenině, hovězí po burgundsku, ale také roštěnou či nudličky stroganov.
Oblíbené pokrmy z hovězího masa
Z hovězího masa si vychutnáváme především vyzrálé kusy, které jsou nejlepší na steaky. Velmi oblíbené jsou také burgery plněné ochuceným trhaným či mletým masem. Vyzkoušejte i kořeněný šťavnatý roastbeef, který je na řezu jemně narůžovělý.
Komentáře