Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podivný název tohoto koláče vznikl prostým způsobem. Výborný krém na koláč totiž vytvoříme pouhým "zahrkáním" několika surovin v uzavřené nádobě, od toho název hrk hrk. Máme pro vás inspiraci na tyto snadné recepty.

Moučníky získaly zvláštní název "hrk - hrk", který vznikl podle způsobu přípravy krému - ingredience v misce se důkladně protřepou, dokud krém neztuhne. Tyto moučníky se skládají z rychlého litého těsta, často jsou doplněné ovocem a krémem.

Hrk - hrk recepty na moučníky

Přiblížíme vám postup přípravy:

  • Základ moučníku tvoří jednoduché lité těsto, které vyšleháme z klasických ingrediencí a upečeme v troubě.
  • Báječný krém připravíme naprosto jednoduše a to smícháním ingrediencí v plastové misce s uzavíratelným víčkem.
  • Abychom získali hustý krém, který můžeme natřít na upečený korpus, je třeba s krabičkou "hrkat" do té doby, než krém plně zhoustne.

Tento výtečný recept na moučník si můžete připravit opět pomocí krabičky, která vám připraví skvělý a hustý krém, téměř bez práce. Napište nám, jak se povedl.

 

Komentáře

Další tipy a triky