Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché a rychlé kouzlení s kukuřičnými lupínky. Jako karamelové hrudky nebo hromádky nemají chybu
Zdroj: Top recepty

Kukuřičné lupínky používáme nejčastěji jako základ oblíbené snídaně. Podáváme je společně s mlékem nebo s jogurtem. Mléko může být teplé nebo studené, případně doplněné ovocem. Výborně k němu chutnají čerstvé nebo mražené jahody, oslazené medem. Kukuřičné lupínky jsou ale také skvělé na přípravu nepečených karamelových hrudek nebo hromádek.

Hromádky z kukuřičných lupínků v karamelu

Postup je velmi jednoduchý a poradí si s ním i začátečníci. Budeme potřebovat kromě kukuřičných lupínků krystalový cukr, máslo, mletou skořici, mleté ořechy a šlehačku. Nejprve v hrnci necháme rozehřát a zkaramelizovat 18 dkg krystalového cukru a 10 dkg másla.

Skořice, oříšky a šlehačka

Potom do připravené zkaramelizované hmoty přidáme 1 lžičku skořice, 10 dkg mletých oříšků, 1/8 litru šlehačky a směs převaříme. Oříšky používáme nejčastěji vlašské nebo lískové. Lze použít i mandle, kokos nebo jakékoliv jiné ořechy, které máme zrovna k dispozici.

Rychletuhnoucí karamelové hromádky

Nakonec do směsi vsypeme asi 20 dkg kukuřičných lupínků (Corn flakes) a vše lehce zamícháme. Hned, dokud je směs teplá, nabíráme hromádky a klademe je na pečící papír. Necháme je ztuhnout. Po ztuhnutí je vkládáme do papírových košíčků. Nepečeme je. Tento druh cukroví nenecháváme ve vlhkém prostředí. Ve vlhku by kukuřičné lupínky zvlhly a ztratily by příjemnou křupavost.

Můžeme vyzkoušet i jiný recept na hromádky z kukuřičných lupínků z našeho receptáře:

Další sušenky z kukuřičných lupínků

Kukuřičné lupínky využijeme i do další dobroty z našeho receptáře. Musíme je tentokrát rozdrtit. Spojíme je se surovinami, které jsou uvedené v receptu. Ze vzniklého těsta tvoříme malé placičky -  kolečka, které pečeme v troubě. Pokud se pustíme do pečení, vyplatí se přečíst si diskuze, které jsou pod každým z receptů a kde uživatelé popisují své zkušenosti. Najdeme tam rady a nápady, jak v konkrétním receptu co nejlépe postupovat.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky