Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrubozrnnou sůl můžete chytře využít k více účelům. Těchto 6 tipů vyzkoušejte
Zdroj: Pixabay, Bru-nO

O tom, jak je důležitá sůl v kuchyni, asi nikdo nepochybuje, i když její množství bychom měli v některých případech omezovat. Kromě klasické mleté soli však je na trhu i sůl hrubozrnná, která má specifické použití.

Krystaly hrubozrnné soli vznikají odpařováním slané (většinou mořské) vody. Hrubozrnná sůl má atraktivnější vzhled a tím je často předurčeno i její použití. Některé možnosti vám nastíníme a je na vás, zda a jak je využijete.

K čemu se hodí hrubozrnná sůl

Její praktické využití může vyzkoušet každý.

  1. Nejčastěji se používá k posypu pečiva. Slané rohlíky, housky, dalamánky, tyčky, preclíky i jiné pečivo s touto solí získají na vzhledu i chuti. Sůl pomaleji přijímá vlhkost než ta jemná, díky tomu dlouho a pěkně křupe.
  2. Protože maso na steaky se nedoporučuje solit předem, aby sůl nevytáhla z masa šťávu, posolení hotového steaku hrubozrnnou solí je pěkné i chutné.
  3. K pečení brambor nebo ryb v solné krustě můžeme využít i hrubozrnnou sůl.
  4. Touto solí můžeme také klasicky solit
  5. Skvěle se hodí jako náplň mlýnků na sůl.
  6. Hodí se též k nakládání masa na uzení, do marinád a při konzervaci.

Pro inspiraci můžete zhlédnout videorecept na přípravu výborných dalamánků, sypaných hrubou solí a kmínem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky