Hrubozrnnou sůl můžete chytře využít k více účelům. Těchto 6 tipů vyzkoušejte
O tom, jak je důležitá sůl v kuchyni, asi nikdo nepochybuje, i když její množství bychom měli v některých případech omezovat. Kromě klasické mleté soli však je na trhu i sůl hrubozrnná, která má specifické použití.
Krystaly hrubozrnné soli vznikají odpařováním slané (většinou mořské) vody. Hrubozrnná sůl má atraktivnější vzhled a tím je často předurčeno i její použití. Některé možnosti vám nastíníme a je na vás, zda a jak je využijete.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
K čemu se hodí hrubozrnná sůl
Její praktické využití může vyzkoušet každý.
- Nejčastěji se používá k posypu pečiva. Slané rohlíky, housky, dalamánky, tyčky, preclíky i jiné pečivo s touto solí získají na vzhledu i chuti. Sůl pomaleji přijímá vlhkost než ta jemná, díky tomu dlouho a pěkně křupe.
- Protože maso na steaky se nedoporučuje solit předem, aby sůl nevytáhla z masa šťávu, posolení hotového steaku hrubozrnnou solí je pěkné i chutné.
- K pečení brambor nebo ryb v solné krustě můžeme využít i hrubozrnnou sůl.
- Touto solí můžeme také klasicky solit.
- Skvěle se hodí jako náplň mlýnků na sůl.
- Hodí se též k nakládání masa na uzení, do marinád a při konzervaci.
Pro inspiraci můžete zhlédnout videorecept na přípravu výborných dalamánků, sypaných hrubou solí a kmínem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vlastní občerstvení do letadla? Poradíme vám, co si s sebou můžete bez obav vzít na palubu
Zázvorový čaj pomáhá při nachlazení. Důležitá je správná doba luhování, s medem a citronem krásně prohřeje i báječně chutná
Komentáře