Hrubozrnnou sůl můžete chytře využít k více účelům. Těchto 6 tipů vyzkoušejte
O tom, jak je důležitá sůl v kuchyni, asi nikdo nepochybuje, i když její množství bychom měli v některých případech omezovat. Kromě klasické mleté soli však je na trhu i sůl hrubozrnná, která má specifické použití.
Krystaly hrubozrnné soli vznikají odpařováním slané (většinou mořské) vody. Hrubozrnná sůl má atraktivnější vzhled a tím je často předurčeno i její použití. Některé možnosti vám nastíníme a je na vás, zda a jak je využijete.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
K čemu se hodí hrubozrnná sůl
Její praktické využití může vyzkoušet každý.
- Nejčastěji se používá k posypu pečiva. Slané rohlíky, housky, dalamánky, tyčky, preclíky i jiné pečivo s touto solí získají na vzhledu i chuti. Sůl pomaleji přijímá vlhkost než ta jemná, díky tomu dlouho a pěkně křupe.
- Protože maso na steaky se nedoporučuje solit předem, aby sůl nevytáhla z masa šťávu, posolení hotového steaku hrubozrnnou solí je pěkné i chutné.
- K pečení brambor nebo ryb v solné krustě můžeme využít i hrubozrnnou sůl.
- Touto solí můžeme také klasicky solit.
- Skvěle se hodí jako náplň mlýnků na sůl.
- Hodí se též k nakládání masa na uzení, do marinád a při konzervaci.
Pro inspiraci můžete zhlédnout videorecept na přípravu výborných dalamánků, sypaných hrubou solí a kmínem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 6 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 14 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Přečtěte si Zobrazit více
Z jaké mouky udělat bramborové knedlíky? Takto zajistíte, aby nebyly příliš tuhé, ale naopak krásně nadýchané a vláčné
Potravinové banky, charity i místní spolky: Velký přehled, jak a kde přesně můžete po povodních pomoci i kde pomoc sami získat
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře