Indiánky: Připravte si zákusek, který mezi zuby křupne a pak se rozplyne v ústech
Indiánky jsou lehkým, nadýchaným retro cukrářským výrobkem, který se skládá z našlehaného bílkového sněhu na kulatém piškotu, politého čokoládovou nebo fondánovou polevou v různých barvách.
Zákusky indiánky můžeme koupit v obchodě, zabalené v krabici po několika kusech. Jsou k dostání v cukrárně, kde si můžeme vybrat barvu polevy. Ale ty nejlepší a nejchutnější indiánky připravíme doma ze zbylých bílků a v různých tvarech.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit indiánky
Přípravu nesmíme podceňovat, aby se indiánky povedly hned napoprvé:
- Připravíme si piškoty, které tvoří podstavec pro zákusek. Máme tři možnosti - kulaté dětské piškoty, doma upečené buflery nebo křehké cookies.
- Z bílků vyšleháme ve vodní lázni jemný a nadýchaný sníh. Díky horké lázni budou indiánky pevné a sníh ani po několika hodinách nezřídne.
- Na polevu si připravíme čokoládu, kterou později rozpustíme a přelijeme do hrnečku, do kterého budeme indiánky namáčet.
- Na podnos umístíme mřížku, na kterou budeme indiánky odkládat - čokoládu, která z nich steče, totiž můžeme ještě použít.
Jak stříkat sněhovou hmotu
Sníh naplníme do cukrářského sáčku a zajistíme ho gumičkou:
- Sáčku ustřihneme špičku nebo předem vložíme zdobičku s kulatým otvorem. Na piškot nastříkáme spirálu o 4–5 patrech, která se zužuje do špičky.
- Velkým otvorem nastříkáme směrem na střed jednotlivá patra opakovaným zmáčknutím sáčku tak, aby posledním zmáčknutím vznikla špička.
- Ozdobně řezanou zdobičkou nastříkáme na piškot bílkový sníh tvar kuželu. Někdo preferuje indiánky se spoustou ostře řezaných hran a hranek.
- Indiánky naskládáme na podnos a necháme je zaschnout, dokud jejich povrch nepřestane lepit.
Mohlo by vás zajímat
Jak namáčet indiánky v polevě
Připravíme si polevu, s kterou polijeme zaschlé tvary:
- Pokud použijeme fondánovou polevu, obarvíme ji jedlou potravinářskou barvou - nejčastěji žlutou nebo růžovou.
- Indiánky uchopíme za piškot a špičkou dolů je ponoříme do čokolády nebo polevy. Vytáhneme je, necháme okapat a odložíme na mřížku.
- Všechny indiánky naskládáme na mřížku a polijeme je rozpuštěnou čokoládou nebo polevou pomocí lžíce nebo přímo z hrnečku.
- Ještě před zaschnutím polevy můžeme indiánky posypat barevným máčkem, čokoládovými hoblinkami nebo je pocákat jinak barevnou polevou.
Sladké drobečky
Ušlehaný sníh před nastříkáním na piškoty ochutíme - nejčastěji používáme citrónovou šťávu, potravinářská aromata nebo propasírovanou ovocnou marmeládu. Podle použité příchutě mají indiánky také barvu - díky marmeládě jsou růžové, díky vaječnému koňaku žluté, ale jejich tradiční barvou je zářivě bílá.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat cukrovou fondánovou polevu na perníčky a nejen na ně
Jak vytvořit čokoládové hoblinky? Tuto jednoduchou ozdobu zvládneme velmi snadno, poradíme jak na to
Indiánky jako z cukrárny připravíte snadno. Aby sněhová náplň byla vláčná, jemná a nadýchaná, stačí ji vylepšit o jednu důležitou ingredienci
Komentáře