Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa, a to především pro svou snadnou úpravu a široké možnosti využití. Každou část kuřecího masa můžeme využít k přípravě různých pokrmů.

Kuřecí je jemné a chuťově výtečné maso s vysokým podílem bílkovin a s minimem kalorií. Ať už si vyberete celé kuře nebo jen části z prsou, stehen či křidélek, dokážete z nich uvařit báječné pokrmy. Z kostí snadno uvaříte silný kuřecí vývar.

Recepty na pečené kuře

Celé kuře či pouze jeho části chutnají skvěle upečené v troubě se základními surovinami, za tento snadný pokrm ovšem sklidíte u rodiny velkou chválu. Kuřata můžete také nakládat do chutných marinád, které jsou připravené během chviličky.

Recepty na kuřecí kousky

Kuřecí prsní část nakrájená na menší kousky je využívaná především k přípravě těstovin s omáčkou, rizota, číny se zeleninou nebo na tradiční kuře na paprice. Z kousků kuřecího masa napíchnuté na jehle se zeleninou vzniknou chutné špízy.

Recepty na smažené kuře

Z kuřecího masa často připravujeme i klasické či plněné řízky, které usmažíme dozlatova. Maso můžete předem naložit do marinády či pikantně okořenit strouhanku. Velmi oblíbenou možností je také jemné a křupavé těstíčko.

Recepty na kuřecí závitky a rolády

Z plátků kuřecího masa rozklepaných do tenka připravíte chutné závitky či rolády. Masové rolády můžete naplnit čímkoliv, oblíbené jsou především uzeniny, sýry, ale také zelenina, houby či vaječná omeleta. Vyzkoušíte?

Další inspirací na lahodnou chuťovku k pivu či vínu je kuřecí popcorn s omáčkou. Je velmi snadný na přípravu a vyzkoušet ho můžete s pomocí videoreceptu. Napište nám do komentáře, co nejraději připravujete z kuřecího masa.
Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky