Recepty z kuřecího masa: Nechte se inspirovat výběrem z našeho receptáře
Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa, a to především pro svou snadnou úpravu a široké možnosti využití. Každou část kuřecího masa můžeme využít k přípravě různých pokrmů.
Kuřecí je jemné a chuťově výtečné maso s vysokým podílem bílkovin a s minimem kalorií. Ať už si vyberete celé kuře nebo jen části z prsou, stehen či křidélek, dokážete z nich uvařit báječné pokrmy. Z kostí snadno uvaříte silný kuřecí vývar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty na pečené kuře
Celé kuře či pouze jeho části chutnají skvěle upečené v troubě se základními surovinami, za tento snadný pokrm ovšem sklidíte u rodiny velkou chválu. Kuřata můžete také nakládat do chutných marinád, které jsou připravené během chviličky.
Recepty na kuřecí kousky
Recepty na smažené kuře
Z kuřecího masa často připravujeme i klasické či plněné řízky, které usmažíme dozlatova. Maso můžete předem naložit do marinády či pikantně okořenit strouhanku. Velmi oblíbenou možností je také jemné a křupavé těstíčko.
Recepty na kuřecí závitky a rolády
Z plátků kuřecího masa rozklepaných do tenka připravíte chutné závitky či rolády. Masové rolády můžete naplnit čímkoliv, oblíbené jsou především uzeniny, sýry, ale také zelenina, houby či vaječná omeleta. Vyzkoušíte?
Komentáře