Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskus je báječná univerzální surovina, která se dá použít jako příloha k masu, ale také z ní vykouzlíte skvělé hlavní jídlo. Příprava kuskusu je velmi jednoduchá, proto se jí nemusí bát ani začátečníci v kuchyni.

Kuskus vzhledově snadno poznáte, jedná se o drobné nažloutlé kuličky, které po zalití horkou vodou nabydou na objemu. Po několika minutách máte připravený vláčný kuskus, který chutná skvěle jak na slaný, tak i na sladký způsob.

Hlavní pokrmy s kuskusem

Z kuskusu snadno připravíte mnoho chutných pokrmů, poslouží vám jako příloha k masovým směsím, ve spojení se zeleninou uděláte rychlé rizoto či jej zapečete v troubě. Kuskus chutná podobně skvěle i za studena jako lehký salátek.

Bezmasé pokrmy s kuskusem

Kuskus je oblíbená surovina také pro vegetariány, smícháním se zeleninou a sýrem, získáte plnohodnotný pokrm, který zasytí. Kuskus snadno dochutíte česnekem, kari, sójovou omáčkou nebo i čerstvě nasekanými bylinkami.

Sladké pokrmy s kuskusem

Kuskus má neutrální chuť, díky tomu z něj můžete připravovat slaná i sladká jídla. Báječně se hodí k snídaňovým kaším s ovocem, upečete z něj sušenky, kuskusový nákyp s ovocem, ale také lehké nepečené dorty se svěžím krémem.

Vyzkoušejte si tuto netradiční chuťovku, u které kuskus využijete k obalení hermelínu. Upečený sýr stačí doplnit chutnou rybízovou omáčkou s balsamikem, která voní dokonale tymiánem.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky