Italské crostini připomínají opečené obložené chlebíčky. Poradíme s jejich přípravou
Italské crostini jsou kousky pečiva, zapečené v troubě a poté obložené zeleninou, masem a sýrem. Crostini mají menší velikost než tousty a připravíme je z koleček rohlíků, plátků vek či celozrnných baget.
Ze starších rohlíků nebo vek se dá připravit mnoho chutných pokrmů např. crostini, topinky, tousty, bruscheta nebo krutony. Základem je pečivo, potřené olejem a kořením, které se zapeče v troubě a obloží vším, co najdeme doma.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit italské crostini
Připravíme si směs, kterou budeme potírat plátky pečiva:
- Olivový olej smícháme se solí a dochucovacími ingrediencemi - pepřem, utřeným česnekem a nasekanou petrželkou či čerstvým koriandrem. Pokud vzniklou směs našleháme metlou, bude hustší a lépe ji na plátky natřeme.
- Kolečka pečiva potřeme směsí (popřípadě i rozkrojeným rajčetem) a naskládáme na plech, vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby a opečeme na 180 °C do červena. Po vyndání plechu z trouby crostini hned obložíme a podáváme.
- Kolečka rohlíků, potřená olejem a poprášená grilovacím kořením, můžeme v troubě usušit dokřupava - získáme pochoutku, kterou ocení rodina i hosté. Navíc vydrží v uzavřené dóze i pár dnů.
Crostini obložíme podle toho, co máme doma a co nám nejvíce chutná - použijeme uzeniny, ryby, pečené maso, sýry, zelené saláty, čerstvou i nakládanou zeleninu, olivy, kapary a zelené bylinky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Co ze starých rohlíků? Udělejte žemlovku, domácí chipsy nebo netradiční trhanec!
Oblíbená španělská snídaně ze staršího pečiva: Opečený chléb potřený olivovým olejem a rajčaty je levná delikatesa
Když je opečený chleba národním pokladem: Bruschetta je nejoblíbenější topinka v Itálii
Komentáře