Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mozzarella se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Je to měkký sýr, který se musí uchovávat v miskách v syrovátkové tekutině. Dá se lehce krájet nožem a jeho uplatnění v kuchyni je velmi univerzální.

Mozzarella má nasládlou mléčnou chuť a velmi jemnou konzistenci. Buvolí mozzarella je daleko jemnější a chutnější než kravská, ale pro nás méně dostupná. Nicméně je jen málo domácností, kde není mozzarella stále k dispozici.

Kde se používá mozzarella

Sýr používáme v teplé i ve studené kuchyni:

Chutným salátem a předkrmem je salát Caprese, který se pyšní italskými barvami a rychlou, jednoduchou přípravou, jak můžete vidět v našem videu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky