Zkuste s námi z letních jablek zavařit jednoduchou přesnídávku pro děti
Letní jablka dlouho nevydrží. Jednou z možností konzervace je přesnídávka pro děti. Je jednoduchá a chutná. Může sloužit jako rychlá svačinka nebo výborné ochucení jogurtů, pudinkových pohárů apod.
Letní jablka jsou výborná, ale většina odrůd brzy měkne a moučnatí. Abychom předešli jejich znehodnocení, můžeme je kromě moučníků i zakonzervovat. Jednou z výborných možností je přesnídávka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat jablečnou přesnídávku
Jablečná přesnídávka je jednoduchá zavařenina. Většina receptů je s použitím pudinkového prášku, ale jde to i bez něj.
- Jablka zbavíme slupky a nakrájíme je na kousky.
- Podlijeme trochu vodou a dusíme pod poklicí do změknutí.
- Měkká jablka rozmixujeme na jemnou kaši.
- Můžeme dosladit javorovým sirupem, medem nebo cukrem.
- Můžeme je také ochutit citronovou šťávou, pravou vanilkou nebo špetkou skořice.
- Pomocí nálevky na sklenice lijeme do čistých sklenic 0,5 cm pod okraj, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Skladujeme v temnu a chladnu.
Při velké úrodě můžeme zavařit i výborná jablečná povidla.
Komentáře