Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní jablka dlouho nevydrží. Jednou z možností konzervace je přesnídávka pro děti. Je jednoduchá a chutná. Může sloužit jako rychlá svačinka nebo výborné ochucení jogurtů, pudinkových pohárů apod.

Letní jablka jsou výborná, ale většina odrůd brzy měkne a moučnatí. Abychom předešli jejich znehodnocení, můžeme je kromě moučníků i zakonzervovat. Jednou z výborných možností je přesnídávka.

Jak udělat jablečnou přesnídávku

Jablečná přesnídávka je jednoduchá zavařenina. Většina receptů je s použitím pudinkového prášku, ale jde to i bez něj. 

  • Jablka zbavíme slupky a nakrájíme je na kousky.
  • Podlijeme trochu vodou a dusíme pod poklicí do změknutí.
  • Měkká jablka rozmixujeme na jemnou kaši.
  • Můžeme dosladit javorovým sirupem, medem nebo cukrem.
  • Můžeme je také ochutit citronovou šťávou, pravou vanilkou nebo špetkou skořice.
  • Pomocí nálevky na sklenice lijeme do čistých sklenic 0,5 cm pod okraj, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Skladujeme v temnu a chladnu.

Při velké úrodě můžeme zavařit i výborná jablečná povidla.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky