Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak upéct jablečný perník. Je krásně vláčný a nejlépe chutná s čokoládovou polevou
Zdroj: Top recepty

Perník s jablky je oblíbeným moučníkem a jeho příprava je snadná i pro začátečníky. Stačí smíchat potřebné suroviny a upéct. Když perník ještě ozdobíme čokoládovou polevou, získáme chutný zákusek i pro sváteční chvíle.

Jablka na perník zbavíme jádřince, ale slupku neloupeme, protože obsahuje nejvíce vitamínů a vlákniny. Vykrojená jablka nahrubo nastrouháme, práci nám usnadní elektrický přístroj. Místo jablek můžeme použít nastrouhanou mrkev, cuketu nebo dýni.

Jak upéct jablečný perník

Připravíme si všechny potřebné suroviny na těsto a na polevu.  

  1. Nejprve smícháme všechny suché suroviny: mouku s cukry (obyčejným a vanilkovým), kakaem, práškem do perníku a perníkovým kořením. Přesný rozpis surovin je níže u receptu s videem.
  2. Dále přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a tekuté suroviny: vejce, mléko a olej.
  3. Vše dobře promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 °C po dobu přibližně 25–30 minut. Propečenost perníku vyzkoušíme špejlí.
  5. Hotový perník buď jen pocukrujeme nebo potřeme marmeládou či povidlím a posypeme strouhaným kokosem, případně na perník po vychladnutí rozetřeme čokoládovou polevu.

Do polevy na jablečný perník podle následujícího videa budete kromě čokolády na vaření a kousku másla potřebovat zakysanou smetanu a Ledové kaštany.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky