S jablky chutnají i pokrmy slané, nejen moučníky a dezerty. Podívejte se s námi na přehled slaných jídel s jablky
Z jablek nemusíme připravovat jen sladká jídla, moučníky a dezerty. Jablka se chuťově hodí k masu drůbežímu, vepřovému, játrům i slanině. Chutnají s obilninami, těstovinami i bramborami.
Mnohým příkladem využití jablek ve slaných pokrmech mohou být staré lidové recepty. V kombinaci s masem dodají pokrmu šťavnatost a vláčnost. Podobně ve studené kuchyni jako součást salátů přidají jablka příjemné osvěžení a další chuťový rozměr.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jablka v bezmasých jídlech
Nejen brambory a těstoviny fungují s jablky velmi dobře. Také různé další bezmasé suroviny chutnají s jablky skvěle. Ať už jsou jablka v nějakém nákypu, zeleninové směsi nebo slaném koláči, vždy to bude netradiční dobrota.
Maso a jablka
Péct husu nebo kachnu bez vnitřní dutiny vycpané kousky jablek, je téměř nemyslitelné. I celé kuře pečené s jablky je báječné. Jablka bývají ale i součástí různých masových směsí, obzvlášť ve spojení s kari kořením. Také připomeňme spojení jablek a křenu k vepřovému masu. Jablka se k masu prostě hodí.
Jablka se zeleninou
Jablka můžeme přidat do teplých zeleninových příloh jako je zelí, teplé saláty a podobně. Zvláště k zelí se jablka velmi hodí. Můžeme je nastrouhat nebo nakrájet na kousky, tak v pokrmu lépe vyniknou.
Saláty a pomazánky s jablky
Dát nakrájené jablko do vánočního bramborového salátu považujeme za samozřejmé. Jablko chutná nejlépe v kombinaci se šunkou, tvrdým sýrem, zeleninou (mrkev, celer, červená řepa, cibule apod).
Slané koláče a záviny s jablky
Náplň slaných koláčů může kromě jablek tvořit šunka, slanina, sýry zrající i tvrdé. V této kombinaci chutnají velmi dobře. Můžeme je doplnit ořechy jako milým křupavým elementem.
Jablka jsou prostě nedílnou součástí sladkých i slaných jídel. Zvláště, pokud se urodí, máme na výběr opravdu bohatý rejstřík receptů. Podle našeho názorného videa můžete zkusit salát s krevetami, jablkem a avokádem:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Jak sklízet a sušit vlašské ořechy. Postup je jednoduchý, ale pokud ho neznáme, ořechy nám snadno zplesniví
Kuřecí játra udělají z topinky luxusní pokrm: Voní majoránkou, říz jim dodá česnek a křupavost šťavnatá jablka
Komentáře