Jak připravit nejlepší jahodové knedlíky. Oblíbené recepty z kynutého, tvarohového a odpalovaného těsta
Jahody, které dozrávají na zahradách, patří k nejoblíbenějším druhům letního ovoce. Nejlepší jsou čerstvé, ale připravujeme z nich i různé dezerty, krémy, saláty a moučníky. Jednou z oblíbených dobrot jsou jahodové knedlíky, bohatě sypané strouhaným tvarohem a polité rozpuštěným máslem.
Jahody v kuchyni
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kynuté ovocné knedlíky
Na kynuté těsto potřebujeme hrubou mouku, mléko, vejce, cukr a kousek droždí. Z několika surovin vykouzlíme nezapomenutelnou pochoutku. Plníme je ovocem, které trochu přisladíme. Vaření je rychlé - nejprve je vaříme přikryté z jedné strany, pak je odkryjeme a dovaříme z druhé strany. Hned po vytažení knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich mohla unikat pára. Také je lehce omastíme, aby se neslepovaly. Podáváme je se strouhaným tvrdým tvarohem, posypané cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Knedlíky z tvarohového těsta
Těsto připravujeme z měkkého tvarohu, vajíčka a mouky. Rozdělíme ho na dílky, které plníme ovocem, a tvoříme z nich knedlíčky. Dobře je uzavřeme a uvaříme na mírném ohni. Na talířích knedlíčky rozkrojíme a dochutíme - dobré jsou se skořicovým cukrem, sypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, polité máslem a dozdobené šlehačkou.
Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Nejprve přivedeme do varu mléko se solí a trochou másla. Přisypeme mouku, aby vznikla hustá kaše. Jakmile se kaše trochu ochladí, přidáme vajíčko. Vypracujeme nelepivé těsto a obalujeme jím jahody. Knedlíčky vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Skvěle chutnají se strouhaným tvarohem, posypané cukrem a polité máslem. Těsto se hodí i na meruňkové knedlíky.
Komentáře