Jahody v karamelu nebo v čokoládě: Křupavá krusta na čerstvém ovoci je úžasná
Jahody jsou na celém světě jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. V botanickém slova smyslu není jahoda bobulí ani plodem, ale zbytnělým okvětním lůžkem. To nic nemění na tom, že jde o chutné, sladké ovoce, plné vitamínů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit polevy na jahody
Každá poleva je výjimečná:
- Karamelová poleva - ve 150 ml ovocné šťávy nebo džusu vaříme 300 g cukru tak dlouho, dokud nevznikne sirup medové barvy. Do něj namočíme jahody, napíchnuté na špejli, a hned je odložíme na podnos, vyložený pečicím papírem, a necháme ztuhnout.
- Čokoládová poleva - ve vodní lázni rozpustíme čokoládu podle chuti, někdo má radši mléčnou, jiný více hořkou. Jahodu napíchneme na špejli a namočíme do čokolády. Odložíme ji na pečicí papír a necháme ztuhnout. Pokud ze špejle sklouzne, vyndáme ji vidličkou.
Jak ozdobit jahody s polevou
Jahody s čokoládovou polevou zdobíme čokoládou jiné barvy - například bílou. Ovoce můžeme šrafovat, tečkovat nebo vytvářet poloviny rozdílných barev. Obě polevy zdobíme ještě před úplným ztuhnutím strouhanými oříšky, barevným máčkem nebo cukrářskými dekoracemi.
Kromě ovoce si můžeme připravit také ořechy, obalené v karamelu - podívejte se na naše video:
Komentáře