Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudink býval jedním z prvních dezertů, se kterými jsme začínali kuchařské umění. Snadno ho připravíte z pudinkového prášku, který je k mání v mnoha příchutích. Hotovo je během chvilky a stačí jej lákavě dozdobit.

Pudink je dezert oblíbený po generace, který je hotový během pár minut a pochutnají si na něm jak děti, tak dospělí. Sáhnout můžete po instantním pudinkovém prášku nebo si jej připravit doma ze základních surovin.

Jak ozdobit pudink

Uvařený hladký krém naplňte do menších ozdobných mističek. Takto připravený pudink zbývá už jen lákavě ozdobit. Poradíme vám, jaké suroviny použít:

  • Ovoce: Prakticky jakékoliv ovoce dokáže pudink báječně ozdobit, nejčastěji sáhneme po kouscích jahod, malin, borůvek nebo krájíme kolečka banánu.
  • Sušenky: Velmi chutným doplňkem mohou být sušenky jak nadrcené, tak jejich kousky. Často používáme také piškoty pokapané sladkým sirupem.
  • Oříšky: Pudink můžeme ozdobit také nadrcenými oříšky či plátky mandlí. Netradiční ozdobou mohou být i kokosové chipsy.
  • Ostatní zdobení: Nelze nezmínit klasický kopeček šlehačky, který chutná dokonale ve spojení s jakýmkoliv dezertem. Dále můžeme na pudink najemno nastrouhat čtvereček čokolády, posypat ho kakaem či cukrářským zdobením.
Následující videorecept vám představí, jak velmi jednoduché je připravit lahodný pudink. Pro studenty bez možnosti vařiče je báječnou variantou příprava pudinku v mikrovlnné troubě. Který způsob jeho přípravy je váš nejoblíbenější?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky